Auping winnaar ‘Circular Award Business’

De Auping Essential night blue met de revive matras.

Geweldig nieuws! Auping is winnaar van de ‘Circular Award Business’ met de volledig circulaire matras ‘Revive’. De Circular Award is een prijs voor de meest innovatieve producten of projecten die laten zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Revive vinkt alle vakjes af

De jury was vol lof over het feit dat de ‘Revive’ matras van Auping volledig circulair is. “Dit product vinkt alle vakjes af van de transitie die we voor ogen hebben. Circulaire economie draait vaak nog om het sluiten van kringlopen aan het einde van de levenscyclus van een product. Nog te weinig zien we de volgende stap: producten zó ontwerpen dat ze makkelijk repareerbaar en volledig recyclebaar zijn. Auping heeft precies dat gedaan met deze circulaire matras. Het is een tastbaar en kwalitatief product dat ook nog eens beschikbaar is voor een grote markt”, aldus de vakjury van de Circular Awards.

Matras van 100% herbruikbare materialen

“Het matras is een tastbaar en kwalitatief product voor een grote markt.”

Alleen in Nederland worden 1,5 miljoen matrassen per jaar weggegooid. In Europa zijn dat er op jaarbasis 35 miljoen. Matrassen zijn moeilijk recyclebaar. Het grootste deel wordt nu nog verbrand. De ‘Revive’ matras is een kwalitatief hoogwaardig matras waarvan alle materialen geschikt zijn voor hergebruik in een nieuwe matras. “Dat betekent een volledig gesloten loop die mogelijkheden biedt voor zowel refurbishment als recycling. Dit altijd zonder downcycling. De grondstoffen blijven dus bruikbaar.”

Bezoek onze showroom voor Auping

Wij zijn Auping select dealer en vindt een groot assortiment van het merk Auping in onze collectie. Wilt u meer weten over de Revive matras of de andere producten van Auping? Breng een bezoek aan onze showroom en laat u informeren over dit geheel recyclebare product.

« Terug naar het overzicht