Een hard of zacht matras kiezen?

Goed slapen? Matraskeuze is heel belangrijk.

Lekker slapen begint bij een goed matras. Een goede ondersteuning is belangrijk voor een goede nachtrust en om ernstige rugklachten te voorkomen. Het is belangrijk dat een matras aansluit bij uw slaaphouding en lichaam. Wat past het best bij u? Een hard of zacht matras? Hoe kiest u een matras? Onze adviseurs helpen graag en laten zien wat er allemaal mogelijk is aan de hand van uw persoonlijke voorkeuren. Natuurlijk is er in onze showroom ook gelegenheid om proef te liggen. Zo voelt u aan of iets prettig ligt en kijkt onze adviseur mee hoe u ligt op het matras. In onze uitgebreide showroom vindt u een uitgebreid aanbod matrassen. Wilt u een nieuw matras voor uw bed of gaat u voor een complete boxspring met matras? Een goed matras kiezen? Wij helpen u graag!

Hoe kiest u een matras?

Om de hardheid van een matras te bepalen kijken we naar uw lengte en uw gewicht. Vroeger werd vaak gedacht dat een hard matras het beste matras is om rugklachten te voorkomen. Dat is niet helemaal waar. Sterker nog, klachten in de onderrug kunnen juist verergeren door een hard matras, omdat deze de onderrug juist niet ondersteunt. De onderrug kan daardoor niet goed ontspannen, met nare rugklachten als gevolg. Daarentegen vormt een zacht matras juist wel mee met de contouren van het lichaam, omdat deze vaak wat soepeler is. Natuurlijk is een hard matras wel wat steviger en biedt het meer steun dan een zacht matras, maar de keuze voor een hard of zacht matras is dus afhankelijk van uw lengte, gewicht en persoonlijke voorkeuren. 

Een hard of zacht matras

Over het algemeen is een zacht matras geschikt voor mensen met een gewicht van 65 tot 70 kg. Heeft u een te zacht matras, dan merkt u dat vaak aan de onderrug. De onderrug wordt niet meer voldoende ondersteunt, waardoor het lichaam als het ware wegzakt in het matras. Het gevaar is dat u dan een verkeerde houding aan gaat nemen, met lichamelijke klachten als gevolg. Het voordeel van een zacht matras is dat er geen overdruk komt te staan op punten zoals de heupen en schouders. Welk matras kunt u nu het beste kiezen? Het is belangrijk dat wanneer u op uw zij ligt, dat de wervelkolom in een zo recht mogelijke horizontale lijn ligt. Ligt u op uw rug, dan is het belangrijk dat de wervelkolom een S-vorm aanhoudt. Deze optimale houding biedt ondersteuning aan het stuitje, de schouders, nek en de onderrug. In onze showroom helpen wij u op weg met deze keuze.

Serta: Verenmatrassen met pocketvering

Serta Royalty met pocketveren en bonnell

Misschien weet u het nog van vroeger, de Bonnell matras waarbij het matras alleen bestond uit veren die aan elkaar vastzaten. Het was met zo’n matras goed mogelijk dat u de veren in uw rug voelde. Niet echt comfortabel! Bonnell matrassen hebben wij niet in onze showroom. Althans, geen matrassen die alleen maar uit Bonnell veren bestaan. Tegenwoordig zijn vrijwel alle verenmatrassen voorzien van pocketvering. Hierbij zitten de veren in zakjes en niet aan elkaar vast. Dit zorgt voor een betere drukverdeling en ventilatie. 

Serta maakt bij haar luxe boxsprings zelfs gebruik van Bonnell én pocketvering! Een unieke combinatie in één matraslaag. Om de verenlagen zit een laag schuim, zodat u het beste van twee werelden heeft. Veruit de meeste matrassen bestaan alleen uit pocketveren. Dit zijn uitstekende matrassen waar u heerlijk op kunt slapen. Een goed matras kiezen is van groot belang. Want wanneer u uitgerust wakker wordt, heeft u overdag meer energie. 

Velda: Matrassen van schuim

Naast matrassen met veren, hebben wij ook matrassen gemaakt van schuim. Het Bodyprint matras van Velda is hier een mooi voorbeeld van. Het matras ventileert goed, is soepel en daarmee ideaal voor mensen met reuma. Het matras ondersteunt goed en drukpunten zijn niet voelbaar. We zetten graag even een aantal voordelen van de Bodyprint matras van Velda op een rijtje:

  • Geen drukpunten en betere lichaamsondersteuning
  • Uitstekende temperatuur beheersing
  • Goede behandeling van vocht en transpiratie
  • Fris en droog slaapklimaat
  • Hoge elasticiteit

Mérens: Matrassen van natuurlijke materialen

Een Merens matras bestaat uit natuurlijke materialen.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een matras van natuurlijke materialen. Daarvoor zit u goed bij ons merk Mérens. Door het gebruik van wol, katoen, paardenhaar en vlas ontstaat een natuurlijk matras met de beste eigenschappen voor een goede nachtrust. Waar al die natuurlijke materialen voor dienen? De vlaslaag is de perfecte drukverdeler, zodat u heerlijk ligt. De wol regelt de temperatuur en vangt vocht op. Het paardenhaar laat vocht wegtrekken uit het bed en zorgt ervoor dat het vocht verdampt. Katoen is ademend en hennep zorgt voor een nog betere klimaatregulatie. Mérens matrassen zijn op een ambachtelijke wijze bewerkt en behandeld en daarmee anti-bacterieel. 
Wilt u meer weten over onze uitgebreide collectie matrassen? Bent u benieuwd welk matras het beste bij u past? Wij helpen u graag een goed matras te kiezen. Neem contact op met onze adviseurs. Natuurlijk hopen wij u snel weer te kunnen ontvangen in onze showroom, zodat wij u persoonlijk van goed advies kunnen voorzien.

« Terug naar het overzicht