Houthaard versus CV houtkachel

De Dik Geurts Store H20 CV houtkachel.

Wilt u genieten van een sfeervol houtvuur? Maar vindt u het ook belangrijk dat uw woning op een duurzame manier verwarmd wordt? Dan kunt u kiezen voor een houthaard, maar ook voor een houtkachel die wordt aangesloten op uw CV installatie. In deze blog vertellen we meer over de verschillen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen welke variant het beste aansluit bij uw wensen en woning.

Geniet van de unieke sfeer van een houtvuur

Een houtkachel of houthaard zorgt voor een unieke sfeer en heerlijke warmte in uw woonkamer. Dat noemen we lokale verwarming. De kachel verwarmt de ruimte waar die staat en zorgt voor een flinke dosis gezelligheid. U kunt de kachel stoken wanneer u behoefte heeft aan warmte. Dat kan ook voor een avondje. U bepaalt het zelf!

CV houtkachel als onderdeel van de centrale verwarming

Wilt u de warmte van de houtkachel voor meerdere doeleinden gebruiken? Bijvoorbeeld om het water van de badkamer of keuken voor te verwarmen? Of misschien meerdere ruimtes van uw woning? Dan wordt de CV houtkachel geplaatst als onderdeel van de centrale verwarming. Een duurzame oplossing voor uw warmtevraag.

Laat u goed informeren over de CV houtkachel

Een CV houtkachel klinkt heel mooi, positief en milieubewust, maar laat u goed informeren voordat u de keuze maakt voor de CV houtkachel. Het moet passen bij uw stookgedrag en omstandigheden. Stoken met een kachel die is aangesloten op de centrale verwarming is namelijk een heel ander verhaal dan het stoken met een normale houtkachel. U moet zich echt even verdiepen in de technische kant van het systeem, zodat u de warmte optimaal kan benutten.

Dik Geurts Forte H20 CV houtkachel

Voordelen van een houtkachel met CV aansluiting

  • Warmte wordt optimaal gebruikt
  • Milieuvriendelijke manier van (bij)verwarming
  • Te combineren met zonnepanelen 
  • Te combineren met een warmtepomp 

Nadelen van een CV houtkachel

  • Geen zelfstandige hoofdoplossing voor uw warmtevraag
  • Stoker moet ook technische kennis hebben van het systeem
  • Opwarmen van het systeem kost tijd
  • Meer onderhoud nodig 

Meer weten over CV houtkachel? Bezoek de showroom!

Twijfelt u of een CV houtkachel aansluit bij uw wensen en woning? Ga het gesprek aan in de showroom en vertel wat uw verwachtingen en wensen zijn. Wij denken graag met u mee!

« Terug naar het overzicht