Kurkvloer leggen van vloerenfabrikant Amorim

Het schors wordt van de boom gehaald.

Bij Van Manen WTC weten we hoe belangrijk het is om af en toe de nodige vloer inspiratie op te doen. En natuurlijk zijn kurkvloeren één van de leukste vloertrends van de laatste tijd! Een paar weken geleden zijn onze vloerenadviseurs daarom naar Amorim in Porto geweest. Amorim is de grootste producent ter wereld van kurkdoppen(stoppers) en kurkvloeren. Wilt u een kurkvloer kopen? Dan is de kans groot dat u bij Amorim uitkomt. 

Van het kappen van de kurk, het schors van de boom halen, het sorteren en malen van de kurk op kwaliteit, tot het opbouwen naar de mooiste vloeren: onze adviseurs hebben het volledige proces van dichtbij gezien. Een kurkvloer is een 100% natuurproduct waarbij geen bomenkap nodig is. Amorim verwerkt de kruk tot een prachtig product en geheel ecologisch. Kurk maakt een vloer geluiddempend, veerkrachtig en het werkt isolerend. Door de toplaag is kurkvloer onderhoud heel eenvoudig. Onze trots, dat wij dit prachtige product mogen verkopen, is na ons bezoek aan Amorim alleen maar groter geworden. Voor ons team is het in elk geval duidelijk: kurk is de toekomst! 

Let op kwaliteit bij een kurkvloer kopen

Let goed op de kwaliteit van kurk voor uw vloer.

Het kurk wordt eerst gesorteerd op kwaliteit en op dichtheid van de structuur. Links op de foto ziet u een dichte structuur, die bijvoorbeeld voor de kurkstoppers gebruikt wordt. Hoe dichter de structuur van de kurk, hoe hoger de kwaliteit. Op de rechterfoto ziet u kurk dat in verschillende groftes vermalen, klaar voor gebruik in de vloer.

Nadat de kurkkorrels als vloerdelen zijn geperst, worden de prints of de gewenste toplaag, zoals een kurkvloer met pvc toplaag, op de vloerdelen gelegd en worden deze opnieuw geperst, maar dan in een ultramoderne pers. Na dit proces komt er nog een laatste beschermlaag overheen (zie rechter foto onder). Het geheel gaat daarna door een verwarmde pers, waarna het klaar is om gesneden of gestanst te worden. Nu is uw kurkvloer klaar voor het kurkvloer leggen en natuurlijk voor vele jaren woon-en leefplezier!

Productie in de fabriek van vloerfabrikant Amorim.

Wij van Van Manen vloeren danken Amorim voor hun gastvrijheid en deze leerzame trip.

Uw vloeren adviseurs; Manda Jansen en André Klein Zandvoort.

Amorim weetjes over kurkvloer leggen

  • Nadat een kurkboom is geplant duurt het ca. 25 jaar voor de eerste oogst van de kurkbast.
  • Als de eerste oogst is geweest herhaalt zich dit proces ieder 9 jaar.
  • De kurkboom kan meer dan 200 jaar worden. Hoe duurzaam wilt u het hebben!
  • Amorim produceert per dag 28 miljoen kurk stoppers/ 300.000 m² vloeren en is wereldwijd  dé marktleider. 

Wilt u een kurkvloer leggen? Amorim is een perfecte partij om mee in zee te gaan. 

Bent u van plan een kurkvloer te leggen? Dan hebben we hier een aantal weetjes:

Wist u dat…

  • Kurkvloeren comfortabel zijn
  • Kurkvloeren goed voldoen op vloerverwarming
  • Kurkvloer onderhoud supermakkelijk is
  • U 12 jaar garantie krijgt op de toplaag

Wilt u een kurkvloer leggen, of uw kurkvloer laten leggen? Bijvoorbeeld een kurkvloer met pvc toplaag? Of heeft u advies nodig over kurkvloer onderhoud? U bent van harte welkom om alle nieuwe types en nieuwe designs te komen bekijken in onze showroom.

« Terug naar het overzicht