Trend van 2019: De luxe keuken met gouden tinten

Gouden spoelbakken, marme­ren keukenbladen en donkere tinten. De keuken van 2019 is modern, strak en exclusief.

Keukens worden luxer en ook de uitstraling blijft niet achter. Volgend jaar zien we steeds meer moderne stijlen verschijnen met exclusieve de­tails en accessoires, zoals de gouden spoelbak met bijpassende kraan. Deze is nu al onder­deel van één van de showroomkeukens bij Van Manen Keukens en komt ook steeds vaker terug in de gemiddelde woning. Een leuke ontwikke­ling, vindt verkoopadviseur Bart-Jan van Dam.

Exclusieve keuken voor iedereen toegankelijk

“Voorheen zag je de ‘exclusieve’ keuken al­leen terug in grote vrijstaande woningen of landhuizen. Maar dat is niet meer zo. Materialen als marmer en hout worden nagebootst. Hiermee creëer je een goede look tegen minder kosten. Exclusiviteit wordt daardoor meer toeganke­lijk en dus populairder.”

Groen en blauw passen ook in deze stijl

Wie de gouden details niet mooi vindt, kan ook kiezen voor alternatieven. Bijvoorbeeld door het maken van verschillende combinaties in kleur, vervolgt Bart Jan. “Donkere tinten van kleuren zoals groen en blauw passen ook binnen de exclusieve stijl. Deze zijn wat rustiger en vallen dan dus ook minder op.”

« Terug naar het overzicht