Ontdek koken onder vacuüm

De nieuwste manier van koken? Die vindt u nu al bij Van Manen Keukens. De Franse term sous vide betekent koken onder vacuüm. Of het nu gaat om gekruide vis, boterzacht vlees, sappige groenten of heer­lijk zoet fruit; de sous vide-methode zorgt voor een constante, lage bereidingstempe­ratuur. In deze blog leggen we u stap voor stap hoe sous vide koken werkt.

Producten blijven langer vers in de vacumeerlade

Ontdek de nieuwste manier van koken bij Van Manen

Stap 1: vacumeer de ingrediënten in een vacumeerlade. Wat een topding is dat! Alle gerechten (vlees, vis, groenten en noem maar op) maar ook restanten voedsel kunt u hierin vacuüm verpakken. Een geopende zak met koffiebonen, chips, kruiden of boter­hammen? De lade sluit alles luchtdicht af, dus smaak en geur blijven behouden!

Alle smaken en texturen op hun best

Terug naar het sous vide koken: vervolgens plaatst u de vacumeerzak in de oven op de sous vide-stand of op de stoomstand. Stel op een lage temperatuur in, op de graad nauwkeurig. De ingrediënten kunnen nooit te gaar worden. Wanneer u de vacumeerzak opent, zult u zien dat alle smaken en textu­ren op hun best zijn.

Haal het beste uit uw vlees

Stap 3? Haal het beste uit uw vlees. Grill na het sous vide garen het vlees nog even kort en verrijk het daarmee met een heerlijke smaak. Eet zeer smakelijk! Wilt u meer weten over sous vide koken? Bezoek onze showroom. Wij helpen u graag.

« Terug naar het overzicht