Pelletkachel op CV: de juiste oplossing voor uw warmtevraag?

Wilt u met een pelletkachel meerdere ruimtes aangenaam verwarmen? Dan kunt u kiezen voor een pelletkachel op CV. Een pelletkachel op CV combineert de voordelen van de gezellige sfeer, moderne techniek en CV-installaties. Een pelletkachel op CV is een vrijstaande pelletkachel of inbouw pelletkachel gestookt op pellets.

Met een pelletkachel op CV kunt u duurzaam genieten van warmte en sfeer. Want waarom zou u de warmte die vrijkomt niet gebruiken voor meerdere ruimtes? Dat is een goede vraag! Het is namelijk zo dat een pelletkachel op CV niet geschikt is voor iedere woning en ook niet past bij iedere stoker. Wij hebben dan ook geen pelletkachel op CV in ons assortiment. Niet omdat wij er niet achter kunnen staan, maar omdat het voor een zeer beperkt aantal vraagstukken de juiste oplossing is. De kosten van het toestel en de manier van installeren wegen in de meeste gevallen niet op tegen de voordelen van een pelletkachel op CV. Wilt u graag een CV pelletkachel kopen? Dan adviseren we om u goed te laten informeren door de juiste partij.

De voor- en nadelen van een pelletkachel op CV

Waar je met andere haarden en kachels met name lokaal sfeer en warmte creëert, kan de pelletkachel op CV meer dan alleen de woonkamer verwarmen. De kachel wordt aangesloten op de centrale verwarming, waardoor zelfs het water in de keuken of de badkamer verwarmt kan worden. Via een warmtewisselaar kan de pelletkachel op CV ook voor voorverwarming zorgen in de keuken of badkamer. Houd er wel rekening mee dat de pelletkachel op CV niet geschikt is als zelfstandige hoofd oplossing.

De kachel kan wel goed gecombineerd worden met andere hernieuwbare energiebronnen. Denk aan zonnepanelen en warmtepompen. In de winter voldoen zonnepanelen niet volledig, doordat de zon minder schijnt en de warmtepomp is niet voldoende om de kou volledig buiten te houden. Een pelletkachel op CV of een andere haard kan dan wel de oplossing zijn om de woning (gedeeltelijk) te verwarmen.

Een pelletkachel op CV, het klinkt als de perfecte oplossing. Een verantwoorde manier om de volledige woning te verwarmen. Een duurzame oplossing zou je zeggen. Toch zijn dus niet alle woningen geschikt voor een dergelijk systeem en de pelletkachel op CV is in vergelijking met andere haarden en kachels ook duurder in aankoop en in installatie. Een nadeel is dus dat het niet geschikt is als hoofd oplossing voor het verwarmen van de volledige woning en het verwarmen van de woning kost vervolgens ook meer tijd, dan aanvankelijk gedacht wordt. Daarnaast is regelmatig onderhoud ook noodzakelijk om rookoverlast te beperken en om schoorsteenbrand te voorkomen.

Gemiddeld een hoger vermogen

Een gemiddelde pelletkachel op CV heeft een hoger vermogen dan andere pelletkachels. Dat is ook niet vreemd, omdat de kachels natuurlijk aangesloten zijn op de centrale verwarming, zodat meerdere ruimtes verwarmd kunnen worden. Het vermogen wordt verdeeld in waterzijdig vermogen en vuurzijdig vermogen. Waterzijdig vermogen wordt natuurlijk gebruikt om het water te verwarmen. Vuurzijdig vermogen wordt gebruikt om stralingswarmte uit te stralen.

Goede isolatie is noodzakelijk voor een pelletkachel op CV 

Om meerdere ruimtes in uw woning zo goed mogelijk te verwarmen, is het wel belangrijk dat de woning ook goed geïsoleerd is. De installatie heeft dan minder energie nodig om de juiste temperatuur te bereiken. De pelletkachel met CV aansluiting kan in dat geval ook een positieve bijdrage leveren aan de warmtevraag.

Geniet van een design pelletkachel of inbouw pelletkachel 

Bij Van Manen Haarden en Kachels bieden we juist vele andere oplossingen voor warmte en sfeerhaarden. Wat de juiste oplossing is voor uw persoonlijke warmtevraag? Leg uw wensen voor aan onze verkoopadviseur. Hij kan u precies vertellen wat zeer geschikt is voor uw woning. Dat kan heel goed een design pelletkachel of een inbouw pellethaard zijn.

Wilt u een pelletkachel kopen? Dan bent u bij Van Manen Haarden en Kachels aan het juiste adres! Wij hebben een uitgebreid assortiment kachels die branden op pellets, zowel inbouw pelletkachels als vrijstaande pelletkachels. Een pellet is een korrel die bestaat uit samengeperst organisch restmateriaal. Daarbij kunt u denken aan snoeiafval of zaagsel uit houtzagerijen.

Wilt u een klassieke pelletkachel of liever een design pelletkachel? Bij ons vindt u allerlei soorten en maten. Wat ze gemeen hebben? Wij verkopen alleen de beste kwaliteit kachels! Goede merken, waar wij achter staan, zoals Rika, Nordic Fire en Dielle.

Pelletkachel kopen bij een DE-erkend bedrijf 

Wanneer u kiest voor een pelletkachel, dan kunt u het beste een pelletkachel kopen bij een DE-erkend bedrijf. Een juiste installatie van een pelletkachel is namelijk van groot belang om optimaal en op een veilige manier te genieten van de warmte en sfeer van het vuur. Van Manen haarden en kachels is zo’n DE-gecertificeerd bedrijf. Onze monteurs weten dat de rookgasafvoer van een pelletkachel niet door de gevel mag, maar door het dak moet.

Breng een bezoek aan onze showroom en ervaar zelf het vuur van onze design pelletkachels. De koffie staat klaar!

« Terug naar het overzicht