Restyling Auping Auronde

De Auping Auronde gaat al 45 jaar mee.

Auping herintroduceert de Auronde. De beddenfabrikant uit Deventer bracht dit bed 45 jaar geleden voor het eerst op de markt en sindsdien zijn er ruim een miljoen exemplaren van verkocht. In 1973 ontwierp Frans de la Haye de designklassieker die dankzij de ronde vormen en felle kleuren uniek was voor die tijd. Nu voert Auping de Auronde uit met eiken- of walnootfineer en in een breder kleurenpalet. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om het bed te personaliseren en heeft Frans de la Haye een nieuw hoofdbord ontworpen. De kenmerkende ronde vormen blijven behouden in het redesign. Auping biedt, in lijn met zijn visie op duurzaamheid, ook de mogelijkheid om ‘oude’ Aurondes te laten renoveren zodat deze een tweede leven krijgen en weer een hele tijd mee kunnen.  

De nieuwe Auronde in de uitvoering Golden yellow oak

Designer Frans de la Haye kreeg de opdracht van Auping om een nieuw bed te ontwerpen. In deze periode werd het steeds normaler om naast de woonkamer, ook de slaapkamer te voorzien van verwarming. Dit zorgde ervoor dat men meer tijd ging doorbrengen in de slaapkamer. Het bed mocht dan ook opvallen en moest daarnaast lang meegaan. Frans de la Haye maakte daarom een bed van stevig beukenhout met ronde vormen, uitgevoerd in felle kleuren – denk aan groen, rood en geel – en met opvallende aluminium details. Vooral de ronde vormen maakten het ontwerp bijzonder, het gebruik van gebogen multiplex was vrij nieuw voor deze tijd. De combinatie van tijdloos design en hoge kwaliteit zorgt ervoor dat in vrijwel elke straat in Nederland een Auronde staat.

Personalisatie door uitgebreid kleurenpalet en opvallende details

Nu, 45 jaar later, vernieuwen Auping en Frans de la Haye deze designklassieker. De Auronde wordt nog steeds in Deventer gemaakt van 15-laags beukenhout, maar is nu afgewerkt met twee lagen eigentijds eiken- of klassiek notenfineer. Daarnaast is het eikenfineer verkrijgbaar in vier nieuwe beitskleuren. De Auronde is vanaf oktober ook leverbaar in de populaire Auping kleuren Night blue, Skin en veertien andere kleuren. De aluminium details – zoals de ogen op de poten – kunnen in een contrasterende of dezelfde kleur gekozen worden, zodat iedereen een persoonlijke Auronde kan ontwerpen. Het hoofdbord dat Frans de la Haye dit jaar samen met Auping ontwierp maakt het redesign compleet. 

Bezoek onze showroom voor advies

Bent u (bijna) overtuigd? Breng een bezoek aan onze showroom en uw adviseur vertelt u graag meer over het Auping assortiment. Wij zijn Auping select dealer.

« Terug naar het overzicht