Ronde vormen in het interieur is de woontrend van 2023

Ronde vormen in het interieur zien we al een tijdje terugkomen de laatste jaren. Het is wederom een interieur trend die we ook in 2023 weer veel voorbij zien komen. Denk aan de ronde salontafeltjes, ronde spiegels die je bij elkaar kunt hangen, een grote ronde eettafel, een rond vloerkleed, ronde kussens en een ronde poef.. Mooie ronde vormen, ze zijn niet meer weg te denken in de huiskamers anno 2023!

Interieur trends in 2023: organische, ronde vormen

Waarom doen de ronde vormen het zo goed? Ronde elementen doorbreken de rechte vormen en lijnen die we altijd gewend waren. Door de rechte lijnen en ronde vormen met elkaar te combineren, wordt een speels effect gecreëerd. Het geeft de woonruimte een zachte en vriendelijke uitstraling. We zetten een aantal ronde accessoires en meubels op een rijtje.

Combineer ronde salontafels

Om te beginnen kun je met ronde vormen eindeloos variëren. Denk bijvoorbeeld aan meerdere ronde salontafels bij elkaar. Het handige van ronde salontafels is dat je deze vaak onder elkaar kunt schuiven en dat bespaart een hoop ruimte. Door meerdere salontafeltjes te combineren met verschillende afmetingen voeg je speelsheid toe aan het interieur. Een terugkerende interieurtrend in 2023! 

Ook ronde eettafels zijn niet meer weg te denken in het interieur. Niets is ook gezelliger dan een ronde eettafel, omdat iedereen elkaar kan aankijken en het handiger is om zo gesprekken te voeren. Een bijkomend voordeel is dat een rode tafel ook niet zoveel ruimte inneemt. Dat is vooral de perfecte oplossing in een kleinere woonruimte. Daarnaast heeft de tafel ook geen scherpe hoeken, wat vooral voor de kleine kinderen dan weer een voordeel is.

Rond vloerkleed

Ook het grote ronde vloerkleed is niet meer weg te denken in het interieur. We zagen ze de laatste jaren steeds vaker. Niet alleen leuk voor het zitgedeelte, maar ook staat het prachtig onder een ronde eettafel. Ga wel voor een ruim kleed, zodat er nog voldoende ruimte over is om lekker te kunnen zitten op het vloerkleed. Een rond vloerkleed staat uitnodigend en geeft de woonkamer een gezellige sfeer. Het doorbreekt juist ook de strakke lijnen van een bank. 

Ronde accessoires

Met accessoires haal je de ronde trend gemakkelijk in huis zonder dat je hiervoor grote of dure aankopen hoeft te doen. Hang bijvoorbeeld een mooie ronde spiegel (of meerdere) boven een dressoir of een ronde klok. Of kies voor een ronde wandplank! Een mooie poef of bijzettafeltjes in ronde vormen maken het interieur helemaal af.

Ronde verlichting

Verlichting is in de woontrends van 2023 niet vergeten! Ook de woonkamer kun je warmer maken met speelse ronde lampen. Het maakt het geheel zachter. Hang bijvoorbeeld een mooie ronde lampenkap boven de eettafel. Ronde lampen zijn er ook in veel verschillende vormen en formaten. In een landelijk, romantisch interieur doen vooral de bamboe lampen het erg goed. Door het werkje in de lamp geeft het de woonruimte een sfeervol licht. Glazen ronde lampen passen vooral goed in een modern interieur. Door één of meerdere ronde kappen te gebruiken, maak jij jouw interieur zachter en gezelliger! 

« Terug naar het overzicht