Team Van Manen Keukens bereidt eten met stoomoven

De stoomoven verovert de Nederlandse keuken. Hoe dat komt, dat weten de adviseurs van Van Manen Keukens inmiddels als geen ander. Elke vrijdag koken ze om de beurt een compleet gerecht voor het hele team. Met behulp van de stoomoven uiteraard! Om vervolgens de opgedane kennis en ervaring weer met hun klanten te delen.

De stoomoven is een echte toevoeging in de keuken, vertelt Bart-Jan van Dam. En het bereiden van eten wordt er bovendien een stuk eenvoudiger door. ,,Je hoeft de stoomoven alleen maar aan te zetten en het gerecht wordt vanzelf klaargestoomd. Geen zorgen meer over aanbranden of overkoken. De hoeveelheid stoom, de temperatuur en de bereidingstijd worden precies aangehouden.’’

Er zijn tegenwoordig twee mogelijkheden om te koken met stoom: de bakoven met toegevoegde stoom en de bakoven met een volledige stoomfunctie.

De eerste beschikt over de bekende mogelijkheid om tijdens het bakproces stoom in de ovenruimte toe te voegen. Hierdoor droogt bijvoorbeeld kip minder snel uit, is je brood een stuk luchtiger en je vlees veel malser.

De bakoven met volledige stoomfunctie gaat nog een stuk verder en is een echte alleskunner. Hij bakt, stoomt en regenereert (eten opwarmen, vervanger voor magnetron) niet alleen, maar kan in combi-stand ook bakken met toegevoegde stoom. De stoomoven is geschikt voor bijna elk gerecht en ingrediënt: vis, kip, vlees, pasta, rijst, groente, desserts. ,,We hebben nog heel wat uit te proberen, want de mogelijkheden zijn legio. Benieuwd wat we vrijdag als team voorgeschoteld krijgen!’’

« Terug naar het overzicht