Een rustige en sfeervolle thuiswerkplek inrichten

Iedereen werkt sinds een tijdje weer voornamelijk vanuit huis. Omdat u hier nu soms hele dagen doorbrengt, is het belangrijk om aandacht te besteden aan deze plek en de thuiswerkplek goed in te richten. Het creëren van een fijne en rustige thuiswerkplek is meer dan ooit van belang. Om thuis productief te kunnen werken, is een inspirerende ruimte essentieel. 

Een voordeel van thuiswerken is dat u flexibel bent in de inrichting. U kunt geheel zelfstandig het interieur van uw werkplek bepalen, want geen collega’s betekent geen meningen over hoe uw werkomgeving eruit moet zien. Ideaal! Zo’n standaard bureau hoeft nu helemaal niet meer. U hebt zelf de touwtjes in handen. Wilt u uw thuiswerkplek vormgeven met industriële meubels, moderne meubels of juist landelijke meubels? Dat kan allemaal! Tover uw thuiswerkplek om naar een toffe ruimte vol inspiratie. Lees snel verder om erachter te komen hoe u uw ideale thuiswerkplek het beste kunt inrichten.

Vijf praktische tips voor uw thuiskantoor

Het interieur van uw werkkamer ligt geheel in uw eigen handen. Hoe kunt u deze thuiswerkplek nu het beste inrichten, zodat deze plek rust én inspiratie uitstraalt? Wij delen vijf praktische tips met u.  

Werkplek in de woonkamer: kies voor een mooie wandplank en een fijne hoge barkruk als ‘Barkruk Serrado’ uit de Pronto Wonen-collectie.

1. Een woon-werkplek

Een groot huis of een klein appartement? Er is altijd ruimte te creëren voor een fijne en inspirerende werkplek. Heeft u geen extra ruimte voor een thuiskantoor? Dan creëert u deze simpelweg in de woonkamer. Voeg het interieur van uw woonkamer stijlvol samen met het interieur van uw werkplek! Ga bijvoorbeeld voor een barbureau in de hoek van de kamer. Combineer deze met een mooie bartafel en fijne barkrukken. Ga zelf aan de slag en koop een mooie wandplank of uitklapplank met barkruk. 

2. Licht is the key

De ideale thuiswerkplek inrichten begint met goed licht. Omdat het aantal uren daglicht, met name in de wintermaanden, beperkt is, heeft u geschikte verlichting nodig in uw thuiskantoor. In essentie is een centrale lamp (basisverlichting) en een bureaulamp (functionele verlichting) nodig om uw werk goed te kunnen doen. Om het interieur van uw werkkamer extra op te fleuren, kunt u natuurlijk aan de haal gaan met verschillende soorten sfeerverlichting.

3. Creëer opbergruimte

Niets is zo vervelend als een rommelige werkplek. Wanneer u eerst uw werkplek moet opruimen voordat u kunt beginnen aan de werkdag, start de dag al lichtelijk a-productief. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte en geef spullen een vaste plek om de werkplek opgeruimd en overzichtelijk te houden. Spullen die u op dagelijkse basis nodig heeft, zet u bijvoorbeeld op het bureau. Spullen die u minder vaak nodig heeft, kunt u kwijt in een kast of op wandplanken boven uw bureau. Gebruik opbergers, zoals manden om alles in te bewaren. Hartstikke handig! Plus: het creëert ook nog eens een fijne en gezellige sfeer. Wilt u gaan voor een industriële inrichting? Kies dan voor metalen manden. Wilt u een bohemian stijl creëren? Ga dan voor een bamboe of rieten mand.

Leuke accessoires nodig? Neem contact op met Pronto Wonen Barneveld.
Geef de werkplek sfeer met leuke accessoires.

4. Voeg planten toe

Planten, ze fleuren de boel lekker op en ze maken het interieur van uw werkkamer lekker sfeervol. Een leuk weetje: planten hebben een super positieve invloed op mensen! Het blijkt dat u veel productiever bent met wat groene vrienden om u heen. Groen doet het overal goed, zeker bij een het interieur van een werkplek. Het staat heel gezellig en zorgt daarnaast dus ook voor een gezonde omgeving! Geen tijd om de plantjes water te geven? Kies voor droogbloemen of kunstplanten. 

5. Geef de werkplek sfeer

Last but not least: accessoires! Een rustige werkplek is belangrijk, maar wat extra accessoires maakt het juist gezellig. Het geeft vaak nét die extra inspiratie die u nodig kunt hebben tijdens het werk in uw thuiswerkplek. Kies daarom voor een rustige basis en creëer sfeer met leuke accessoires. 

En nu hup, lekker aan de slag!

« Terug naar het overzicht