Tip van onze keukenadviseur: Eten weggooien? Vries het in!

Je kunt meer invriezen dan je denkt. Wanneer je minder voedsel wilt verspillen, dan zijn dit handige tips!

Rijpe, bruine bananen.
Overrijpe, bruine bananen hoef je niet weg te gooien. Je kunt ze prima verwerken in baksels als bananencake of smoothies. Doe de bananen in afsluitbare diepvrieszak met zo min mogelijk lucht en leg ze in de diepvries. Als je iets wilt bakken met de bananen laat ze dan even buiten de koelkast ontdooien. Voor gebruik in een smoothie is dit niet nodig.

Geraspte kaas.
Ook kaas kun je prima invriezen. Rasp het en stop het in een afsluitbare diepvriesbak of- zak. De ingevroren kaas is ideaal om te gebruiken op een pizza of over de lasagne. Van te voren ontdooien is niet nodig.

Gember.
Van gember heb je altijd maar een klein stukje nodig. Je kunt gember in een zakje doen en invriezen. Met een rasp, rasp je het gemakkelijk door je gerechten.

Noten en zaden.
Als je noten bewaart gaat niet alleen de smaak achteruit, ook de gezonde eigenschappen verdwijnen langzaam. Door ze in te vriezen kun je dit voorkomen. Je kunt de noten minimaal een half jaar bewaren.

Verse kruiden.
Kook jij ook graag met verse kruiden en blijft er dan ook altijd een bos over die in de prullenbak verdwijnt? Je kunt kruiden goed bewaren. Was de kruiden en doe ze in porties in een diepvrieszakjes. Laat ze bevriezen en eenmaal bevroren kun je ze gemakkelijk verkruimelen. Ontdooi de kruiden niet want dan worden ze slap. Je kunt de kruiden het best gebruiken in warme gerechten. Voor salades zijn ze minder geschikt.

« Terug naar het overzicht