Vloertrends van 2020, wat komen we tegen?

Tegenwoordig zijn we steeds bewuster van de klimaatveranderingen en willen wij allemaal ons steentje bijdragen. Denk hierbij aan het aanpassen van het leefgedrag, maar zeker ook het koopgedrag. Wat we steeds meer merken is dat er vraag is naar een duurzame vloer. Nou hoor ik u denken, maar wat maakt een vloer nou duurzaam? Denk hierbij onder andere aan duurzame materialen van hoge kwaliteit. Kiest u voor een houten parketvloer, een PVC vloer, laminaat of gaat u voor een kurk vloer? Ga ook na waar het product vandaan komt en wat de verdere omstandigheden zijn bij het kappen van bomen. Als vloerspecialist vinden wij het belangrijk om dat goed in ons achterhoofd te houden. Onze houten parketvloeren voldoen waar mogelijk aan de belangrijke keurmerken als de FSC/PEFC. Door het zichtbaar veranderen van het klimaat is dit één van de grootste vloertrends van 2020. 

Denk ook eens aan een mooi patroon zoals de visgraat parketvloer

We zien het steeds meer in bladen en in woonprogramma’s, de visgraat parketvloer. Ook één van de vloertrends die we in 2020 weer terug zien komen. Wilt u een mooie strakke visgraat parketvloer of een indrukwekkende verouderde visgraat vloer, het kan allemaal. De noesten zijn allesbepalend voor de uitstraling van de visgraat vloer. Wilt u bijvoorbeeld een rustige look creëren, dan is het beter om te kiezen voor een visgraat parketvloer met zo min mogelijk noesten. Het visgraat patroon zorg voor een luxe en authentieke uitstraling. Een andere geweldige variant op de iets bekendere visgraat vloer, is de Hongaarse punt. Beide vloeren passen zowel in een klassiek als eigentijds interieur.

De vele mogelijkheden voor een eikenhouten parketvloer 

De mogelijkheden voor een eikenhouten parketvloer zijn oneindig. Wilt u een mooie smalle plank of kiest u liever voor een bredere plank. Wilt u een prachtige strakke vloer zonder noesten en vellingkanten of gaat uw keuze uit naar een mooie robuuste en verouderde vloer. De eikenhouten parket vloeren afgewerkt in een olie, is één van de vloertrends van 2020. De kleuren met een lichte white wash zien we hierin veel terug komen, maar ook zeker de donkere kleuren, genaamd ‘Chocolate’ en ‘Castle Brown’ wordt veel toegepast. Bij ons heeft u keuze uit circa 40 kleuren waarin wij uw vloer kunnen oliën. Bent u de kleur over 15 á 20 jaar zat? Dan schuren we de vloer en toveren we uw vloer om met een hele prachtige nieuwe kleur! Wilt u liever de nadruk leggen op de authentieke kleur van het houtsoort en een goede bescherming hebben voor op uw vloer? Dan kunnen wij uw vloer uiteraard ook lakken.

Meer weten over de vloertrends van 2020? Laat u adviseren door de vloerspecialist!

Vindt u het lastig om een keuze te maken wat het mooiste past in uw woning? Wij vinden het belangrijk dat u de juiste vloer heeft voor uw woongenot. Een mooie vloer is ook allesbepalend voor de uitstraling van uw woning, daarom kijken wij als vloerspecialist graag met u mee. Van Manen Neem foto’s mee of laat u inspireren in onze toonzaal en wij kunnen u een passend advies geven! Bij Van Manen Parket begeleiden wij u door het proces. Vanaf het eerste contact tot zelfs na het leggen van de parketvloer. Onze vloeren worden altijd vakkundig gelegd door onze geschoolde en ervaren vloerspecialisten. Daarnaast kunnen wij u ook helpen met de onderhoud van de parketvloer. Wij hebben diverse onderhoudsmiddelen en beschermingsmiddelen op voorraad, maar u kunt ook altijd langskomen voor advies.

« Terug naar het overzicht