5x inspiratie voor badkamertegels

Badkamertegels hebben veel invloed op de uitstraling van de badkamer. Het is echt de finishing touch en het is allesbepalend voor de look and feel in uw badkamer. Voor grote oppervlaktes wordt vaak gekozen voor neutrale grote badkamertegels in wit- of grijstinten. Een douchevloer, nis of kleine wand in de badkamer óf achter het toilet leent zich daarentegen juist uitstekend voor een meer uitgesproken tegel. Bent u op zoek naar inspiratie voor badkamer tegels? De juiste tegel kiezen kan best lastig zijn, want er is vandaag de dag zoveel keus. Een nieuwe badkamer inrichten wordt met deze tips en ideeën een makkie!

In de breedte of lengte tegelen

Heeft u een smalle badkamer? Leg dan langwerpige vloertegels in de breedte. Zo lijkt de badkamer groter. Heeft u een ondiepe badkamer, dan kunt u de tegels het beste in de lengte leggen. Zo vergroot u optisch gezien de ruimte en lijkt uw kleine badkamer stukken groter. Hetzelfde geldt voor wandtegels: breng langwerpige tegels horizontaal aan, dan lijkt de ruimte breder. Ook handig voor in een toilet, waar de ruimte toch vaak beperkt is.

Glans versus matte badkamertegels

Matte tegels zijn populair vanwege hun pure en simpele looks. Glanzende tegels hebben een luxe uitstraling en zijn een aanrader voor de kleine badkamer. Door de weerspiegeling van verlichting en daglicht, lijkt de ruimte groter en creëert u een ruimtelijk effect. Ook mooi: combineer matte en glanzende tegels met elkaar voor een spannende uitstraling.

Marmeren badkamertegels

In het rijtje van inspiratie voor badkamertegels mag de marmeren tegel absoluut niet ontbreken. Tegels van marmer geven de badkamer een luxe en klassieke uitstraling. Marmeren tegels zijn te herkennen aan de ader- en kristalstructuur, de bijzondere structuren en kleuren. Vaak zijn de marmeren tegels in natuurlijke tinten, zoals zwart, wit en grijs- en crèmetinten. Of kies voor gemêleerde marmeren tegels.

Grote of kleine tegels

In het algemeen geldt: hoe groter en simpeler de tegels, hoe ruimtelijker je badkamer lijkt. Bent u bang dat de badkamer zo te saai en te kil wordt? Tegels met een ambachtelijke baksteenlook geven uw badkamer meer pit. Of kies voor een vloertegel met de warme uitstraling van hout. Laat één muur er bijvoorbeeld uitspringen in uw badkamer. Hebben alle muren een simpele en grotere tegel? Geef één muur een totaal andere look met wél een uitgesproken tegel. Denk bijvoorbeeld aan hexagon tegeltjes, mozaïektegels, kleine vierkante wandtegels of een andere veelvoorkomende trend: tegels in een visgraatpatroon. Zo maakt u van de muur een echte blikvanger en is uw badkamer verre van saai.

Kleurrijke tegels

Grijze en witte tegels zijn tijdloos en kunnen goed met elkaar gecombineerd worden. Door een vloer met donkere tegels te betegelen en de wand met lichte tegels, lijkt een badkamer ruimtelijker. Kies een voeg in dezelfde tint als de tegels, zodat de wand of vloer als één vlak overkomt. Toch te saai? Kleurrijke tegels geven de badkamer karakter en persoonlijkheid. Prachtig op een douchewand, in een nis of op een gedeelte van de vloer. Maar ook kleurrijke toilet tegels zijn geschikt voor deze kleine ruimte. Kies bijvoorbeeld voor meerdere zachte poedertinten, die elkaar aanvullen. Zo voorkomt u dat de tegels te druk ogen.

Op zoek naar meer badkamer ideeën of toilet inspiratie? Breng dan een bezoek aan onze showroom in Barneveld. Onze adviseurs nemen u mee in de zoektocht naar een complete badkamer. We creëren samen met u een unieke badkamer met uitgesproken details, maar ook met een ruimtelijk effect.

« Terug naar het overzicht