Bamboe vloer, een duurzame keuze

Een schitterende, lichte kleur bamboevloer.

Tegenwoordig zijn wij ontzettend bezig met duurzaamheid. Mensen maken bewuste keuzes in de materialen. Maar vergeten vaak het mooie product bamboe. Het leggen van een bamboe vloer is juist een ecologische keuze. Dat komt omdat bamboe enorm snel groeit, namelijk 1 meter per dag. Deze vloer is daardoor bijzonder duurzaam en het is harder dan een eikenhouten vloer. Een bamboe vloer geeft een mooie strakke en warme uitstraling. Projectmatig mogen wij vaak een bamboe vloer leggen, maar we zien het gelukkig ook steeds vaker terugkomen bij de particulier thuis. Deze vloer is een goed alternatief voor een houten vloer.

Hoe wordt bamboe vloer gemaakt?

Na 4-5 jaar groeien zijn de bamboestammen al rijp voor de oogst! Na de oogst worden de bamboestammen in de lengterichting in strips gezaagd, waarna de groene buitenschil wordt verwijderd. De strips hebben van nature een lichte gele kleur (naturel), maar de strips kunnen ook worden gestoomd voor een lichtbruine kleur (caramel). Nadat de strips zijn behandeld en gedroogd, zijn ze klaar om verwerkt te worden tot het uiteindelijke bamboe product. De bamboe vloer!

Een bamboe vloer leggen en schuren

Het leggen van de bamboe vloer kan op verschillende manier, te weten:

 1. De strips worden horizontaal naast elkaar geplaatst en verlijmd. Hierdoor ontstaat een breed lijnenpatroon waarin de karakteristieke bamboeknoppen duidelijk zichtbaar zijn. Deze vloeren noemen wij: Plain pressed.
 2. De strips worden verticaal naast elkaar geplaatst en verlijmd. Hierdoor ontstaat een fijn lijnenpatroon waarin de bamboeknoppen subtiel zichtbaar zijn. Deze vloeren noemen wij: Side pressed.
 3. De strips worden onder hoge druk geperst, voordat ze verlijmd worden. Door deze bewerking neemt de dichtheid sterk toe. Van 700kg/m³ tot meer dan 1000kg/m³ waardoor het eindproduct veel harder wordt. Deze vloer noemen wij: Density.
Een bamboe vloer is een duurzame keuze.

Voordelen van een bamboe vloer

Er zitten vele voordelen aan een bamboe vloer, waaronder:

 1. Duurzame vloer
  De reuzenbamboe groeit sneller dan welke andere plant op de wereld, namelijk 1 meter per dag, hierdoor is bamboe een goed alternatief voor tropisch hardhout. Omdat elk jaar de stammen die 4-5 jaar oud zijn worden geoogst, krijgen de jongere stammen meer ruimte om te groeien. Dit zorgt voor een nog grotere opbrengst. Tijdens de groei neemt de bamboe meer CO2 op dan dat er wordt uitgestoten. Hierdoor zijn alle producten CO2-neutraal.
 2. Antiallergisch en antistatisch
  Doordat de producten antiallergisch en antistatisch zijn zorgen ze hierdoor voor een gezond binnenklimaat.
 3. Grote vloerkeuze
  Er is een grote keuze uit verschillende stijlen, afwerkingen en kleuren. Er is voor ieder wat wils!

Bamboe vloer kopen? Bezoek de showroom

Kortom een bamboe vloer is een goede keuze als u ecologisch bezig bent met de keuzes van uw nieuwe woning! Wilt u graag een bamboe vloer kopen? Bezoek dan onze showroom in Barneveld en laat u verrassen. Onze specialisten beantwoorden graag uw vragen en samen met u bespreken zij alle mogelijkheden en vloer trends van nu.

« Terug naar het overzicht