Bijzondere tegels in de badkamer

Iedereen heeft wel eens gehoord van de benaming Portugese tegels. Portugese tegels geven een prachtige Zuid-Europese sfeer aan een ruimte en zijn er in veel kleuren, maar het meest kenmerkend zijn de mooie, kleurige decors.

Durf te kiezen voor een tegel met motief.

Houd de tegels mooi door goed onderhoud

Er is één nadeel aan deze Portugese cementtegels. Op de cementtegels wordt een toplaag van marmerpoeder geperst. Een bekende eigenschap van marmer is dat het poreus is. Dit betekent dat deze tegels extra onderhoud nodig hebben. Met name als u deze in de keuken of badkamer wilt gaan verwerken.

Tegel met motief is echte smaakmaker

Wellicht een wat gedurfde keuze, maar oh zo mooi als deze goed gecombineerd wordt: de tegel met een motief. Een tegel met een motief is een echte smaakmaker en zet de toon voor de sfeer van de ruimte. Een motief in de vloer maakt de ruimte wel wat drukker, dus om de kleurbalans in de ruimte in evenwicht te houden doe je er goed aan om een teint van de tegel terug te laten komen op de muur en/of plafond. Sta daarnaast ook even stil bij de trendgevoeligheid van het patroon. Een trendgevoelig patroon kan een jaar na plaatsing uit de mode raken en mogelijk ben jij dan alweer toe aan de nieuwe trend waardoor je sneller op het motief van de tegel uitgekeken bent.

Keramische tegels zijn niet poreus

Wat een mooi voordeel van een keramische tegels is dat ze geen marmerpoedertoplaag hebben en dus niet poreus zijn. Dit houdt in dat ze makkelijk in onderhoud zijn en dus ook prima te gebruiken in keuken en badkamer.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een mooie tegel die past bij uw smaak en badkamer.

« Terug naar het overzicht