Bora: dé innovatie op het gebied van afzuigsystemen

Het leven in huis speelt zich steeds vaker in de keuken af. Enig nadeel aan een woonkeuken zijn de geurtjes. Maar daar is een oplossing voor, vertelt BartJan van Dam van Van Manen Keukens.

De open verbinding tussen keuken en de rest van het huis is gezellig, maar niet altijd praktisch als het gaat om geurtjes, vertelt BartJan. ,,Daarom zien we een verandering op het gebied van afzuigsystemen. De bekende afzuigkap verdwijnt en moderne technieken zijn in opmars. Eén van de bekendste merken momenteel is Bora, die wasem en geurtjes opzuigt waar ze ontstaan: direct bij de pan. Dat is geen magie maar toegepaste natuurkunde.

Het Bora-systeem gebruikt een dwarsstroming die groter is dan de stijgsnelheid van de kookwasem. Het voordeel hiervan is dat de geurtjes en vetdeeltjes geen kans krijgen zich te verspreiden in de ruimte, maar opgevangen worden in het roestvrijstalen vetfilter. Resultaat: u kookt alsof u in de frisse lucht staat. Bent u klaar met koken? Sluit dan gewoon de klep en de geurtjes blijven in het filter. Geen storende afzuigkap in het zicht en meer vrijheid bij het ontwerp van je keuken. Zien is geloven, dus we hebben bij Van Manen Keukens speciaal een Bora-systeem geïnstalleerd, waarop we graag een demonstratie geven van de werking.”

« Terug naar het overzicht