De toekomst van de slimme keuken

Een slimme koelkast die door middel van een ingebouwde camera doorgeeft welke inkopen u moet doen in de supermarkt, een vaatwasser die u een bericht stuurt wanneer het wasprogramma voorbij is of een koffiemachine die u iedere ochtend voorziet van uw favoriete koffie. Hoe bijzonder is dat! Door de technologische vooruitgang worden apparaten vandaag de dag steeds slimmer. Zo ook de apparaten in de keuken. Wij vertellen u daarom graag meer over slimme keukens. 

In de hedendaagse keuken is slimme keukenapparatuur onmisbaar. Dankzij de continue technologische ontwikkelingen wordt de apparatuur telkens weer een stukje geavanceerder. In een smart keuken is slimme keukenapparatuur verbonden via internet, zodat u de apparatuur eenvoudig kunt bedienen met een app op uw smartphone of tablet. Het levert gemak op, tijd en een soepeler huishouden. Wie wil dat nu niet?

Slimme keuken kopen? Bezoek onze showroom.

Slimme keukenapparatuur

Een slimme keuken, zoals wij die nu kennen, werkt vooral via een app. De gerenommeerde keukenapparatuur-merken hebben een keuken app waarmee u uw slimme keukenapparatuur gemakkelijk kunt bedienen. 

Een mooi voorbeeld is de Home Connect app, die op afstand bediend kan worden met uw smartphone of tablet. Met behulp van de Home Connect app zet u bijvoorbeeld uw favoriete recepten vanuit de app direct in uw oven met de juiste instellingen, verwarmt u op weg naar huis alvast de oven voor of schakelt u de vaatwasser in wanneer u dat bent vergeten. Met Home Connect kunt u verschillende keukenapparatuur beheren, waaronder uw oven, afzuigkap, kookplaat, vaatwasser en koelkast. Mocht er onverhoopte storingen zijn met één van de keukenapparaten dan kan er ook op afstand worden gekeken welke acties nodig zijn om dit op te lossen. 

De slimme koelkast

Hoe handig is dat. U loopt door de supermarkt en twijfelt of u nog voldoende melk in de koelkast hebt liggen. Door middel van een slimme koelkast met ingebouwde camera kunt u in een app kijken of dat het geval is. Diverse populaire merken waaronder Siemens, Bosch en Samsung hebben deze slimme koelkasten al op de markt gebracht. Zo heeft Siemens ook een slimme koelkast met oog op duurzaamheid. De koelkast houdt producten langer vers, om voedselverspilling tegen te gaan.

De slimme oven

Stel je bent klaar met werken, dan kun je alvast voordat je de auto in stapt, de oven voorverwarmen met een eenvoudige app. Dat scheelt weer wat tijd in de avond. Of u kunt in de ochtend wat langer blijven liggen in bed en de oven alvast laten voorverwarmen voor wat warme broodjes.

Het slimme koffiezetapparaat

Vanuit uw bed kunt u ook eenvoudig het koffiezetapparaat bedienen. Met een druk op de knop van uw smartphone staat de koffie voor u klaar. Daarnaast zijn er ook nog geavanceerde koffiemachines, die bijvoorbeeld de koffie cups bijhouden en een seintje geven als deze bijna op zijn. Sommige machines zijn erg uitgebreid en kunt u volledig instellen op basis van uw eigen smaak. U heeft soms zelfs de keuze uit 10 koffierecepten en verschillende soorten bonen. Bepaal bijvoorbeeld de boonsoort, de hoeveelheid koffie, de sterkte en temperatuur en voilà, de koffie staat voor u klaar! 

Verschillende merken

We zeiden het al, slimme keukenapparaten vindt u bij diverse merken. Bij Siemens vindt u innovatief ontwikkelde keukenapparaten met het oog op duurzaamheid; de slimme koelkasten van Siemens houden uw producten namelijk nog langer vers om voedselverspilling tegen te gaan. Om je in deze drukke wereld meer rust te geven, vermindert Bosch met slimme innovaties het geluidsniveau van apparaten en heeft Miele een ontwikkeld systeem dat het vermogen van de afzuigkap zelfstandig aanpast aan wat er werkelijk op de kookplaat gebeurt. En zo zijn er nog veel meer merken die slimme keukenapparatuur aanbieden. 

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken en wilt u meer ontdekken over slimme keukens en de bijbehorende keukenapparatuur? Bij Van Manen Keukens helpen wij u graag in de zoektocht naar uw ideale keuken met het oog op de toekomst. Bezoek onze showroom voor inspiratie en deskundig advies. 

« Terug naar het overzicht