Het fineerparket: laminaat met een houten toplaag

Foto’s copyright Decospan.

In vloerenland volgen de ontwikkelingen zich de laatste jaren in hoog tempo op. Sinds de jaren ‘70 bestaat laminaat, wat als goedkoper alternatief voor een houten vloer op de markt werd gebracht. Destijds werd het uitgevonden door een Zweeds bedrijf en daarna werd het veelvuldig gekopieerd. Vandaag de dag worden laminaat vloeren dan ook volop verkocht. Het gevolg van dit kopieergedrag is dat laminaat vloeren enorm daalden in prijs, maar daarentegen werd de kwaliteit er ook niet beter op. De toplaag van laminaat is namelijk reproductie van het origineel materiaal: hout, steen of fantasie. De laminaat vloer is afgewerkt met vernis, waardoor de vloer wel eenvoudig te onderhouden is. Naast de laminaat vloeren werd het idee van reproductie ook toegepast bij PVC-vloeren. PVC vloeren hebben een kunststof drager en voor laminaat geldt dat het een drager van geperste houtvezels heeft. Voor de meeste consumenten is de lage prijs van laminaat of PVC-vloeren de reden dat ze voor deze type vloeren kiezen. Die lage prijs is met name te danken aan de massaproductie van deze producten. 

Echter, kennen deze type vloeren ook nadelen. Een echte houten vloer biedt namelijk meer wooncomfort en het is ook duidelijk van laminaat of PVC te onderscheiden. Een laminaat vloer geeft ook meer loopgeluid. Een PVC-vloer is daarentegen wel dempend, maar voelt vooral ook koud aan zonder vloerverwarming. Wat we vooral niet moeten vergeten is dat PVC het klimaat ook meer belast. Als alternatief van de PVC-vloeren en laminaat vloeren bieden wij ook fineerparket vloeren aan. Een zeer geschikte vloer voor meer woonplezier! Het geeft een prettig gevoel aan uw voeten en het is een mooie vloer die perfect gecombineerd kan worden met uw meubelen.

Maar wat is fineerparket?

Fineerparket is in feite laminaat met een houten toplaag. Het is ook wel de vervanger voor laminaatparket. Fineerparket is opgebouwd uit een onderrug van MDF, HDF, vezelplaat of multiplex en vervolgens voorzien van een dunne fineerlaag hout. Als Parky-dealer stellen we de Parky fineerparket maar al te graag aan u voor. Parky fineerparket heeft namelijk de looks van een prachtige houten vloer en met het onderhoudsgemak en de levensduur van een betere PVC of de oorspronkelijke Zweedse laminaatvloer. 

Wat is Parky fineerparket?

Schitterend fineerparket van Decospan
Foto copyright Decospan.

Parky is de grondlegger van fineerparket: ook wel bekend als laminaat met een houten toplaag. De Parky fineerparket is bevestigd op een HDF-drager en door de contra fineer onderlaag krijgt de vloer extra stabiliteit. Deze lagen staan ook wel bekend als het drie-laagse systeem. De dunne fineerlaag wordt middels een uniek procedé voorzien van een acht-laagse vernisafwerking. De delen worden middels een zeer hoogwaardige lock-verbinding zonder lijm aan elkaar verbonden. Hierdoor is het fineerparket eenvoudig opneembaar en verhuisbaar. De top van de fineercollectie heeft bovendien een verbinding die waterresistent is gemaakt waardoor vocht nog minder kans krijgt. De vernis is tevens op waterbasis en zorgt voor een makkelijk en minimaal onderhoud. Goed te vergelijken met het onderhoud van een PVC- en laminaat vloer, maar dan ook met de look and feel van een echte houten vloer. Als u over deze vloer loopt, heeft u het gevoel ook op een echte houten vloer te lopen. 

De voordelen van Parky fineerparket

De fabrikanten van laminaat en PVC-vloeren proberen u ervan te overtuigen dat deze vloeren niet meer te onderscheiden zijn van een echte houten vloer. Eerlijk is eerlijk, soms slagen ze daar wel in, maar dat is lang niet altijd het geval. De uitstraling van een laminaat of PVC-vloer kan soms erg goed lijken op die van een echte houten vloer, maar vaak is alles daar ook mee gezegd. Een houten vloer biedt namelijk meer. Denk aan comfort, demping, stilte en duurzaamheid. Deze belangrijke kenmerken vindt u vaak niet in een laminaat of PVC-vloer. 
Parky heeft daarvoor de eerlijke oplossing gevonden met fineerparket. Zo is fineerparket uitermate geschikt voor vloerwarming, heeft de vloer minimaal onderhoud nodig en is de prijs van fineerparket vergelijkbaar met de prijs van een PVC- en laminaat vloer. Zo haalt u écht hout in huis, maar profiteert u ook van de voordelen van laminaat en PVC. Parky Fineerparket is de vloer voor vandaag, maar ook zeker voor de toekomst. Als echte vloerenspecialist zijn wij daarom een trotse Parky dealer. Bezoek onze showroom voor meer informatie en advies over het fineerparket. Onze adviseurs helpen u graag in de zoektocht naar de juiste vloer. Tot ziens!

« Terug naar het overzicht