Houtkachel kopen: voor liefhebbers van echt vuur

Volop genieten van vuur met een inbouw houtkachel

Er gaat niets boven een knapperend houtvuur. De gezelligheid, de warmte en het unieke vuurzicht maken de houtkachel toch wel tot onze favoriet! Bent u ook zo’n liefhebber van een echt houtvuur? Dan kunt u in onze showroom uw hart ophalen! U vindt een groot assortiment houtkachels. Wilt u een houtkachel kopen? Bezoek onze showroom en laat u verleiden door het ongeëvenaarde vuur van een houtkachel. U vindt bij ons verschillende modellen, zoals de inbouw houtkachel, vrijstaande houtkachel en hangende houtkachel.

Inbouw houtkachel voor de moderne woning

Kiest u voor een inbouw houtkachel, dan kiest u voor een sfeervol vuur in een haard die strak wordt ingebouwd en perfect past bij een moderne inrichting of nieuwbouwwoning. Bij een inbouw houtkachel kunt u kiezen uit een frontvuur, maar ook een hoekhaard of 3-zijdige haard behoort tot de mogelijkheden. Een inbouw houtkachel kopen? Kom langs in onze showroom en kies op welke manier u wilt genieten van uw houtvuur. In onze showroom kunt u zelf de verschillende modellen ervaren. 

Veel vrijheid met een vrijstaande houtkachel

De vrijstaande houtkachel valt meer op dan een inbouw houtkachel. Dat komt doordat een vrijstaande houtkachel vrij gepositioneerd is in de ruimte. Dat maakt de plaatsingsmogelijkheden oneindig. Wel moet er rekening gehouden worden met de rookgasafvoer. Een houtkachel heeft namelijk een afvoer nodig die gaat door de nok van uw dak. 

Durf te kiezen voor een hangende houtkachel

Wilt u een houtkachel kopen die anders is dan anders? Kies dan voor een hangende houtkachel! Wij hebben diverse hangende houtkachels van Dik Geurts, Morsø en Scan. Groot voordeel aan een hangende houtkachel is dat deze geen vloeroppervlak inneemt. Dit geeft een ruimtelijk effect en maakt een houtkachel ook heel geschikt voor kleinere ruimtes. 

Met een gietijzeren kachel kunt u jarenlang genieten

De meeste houtkachels zijn gemaakt van staal, maar u kunt ook kiezen voor een gietijzeren houtkachel. Gietijzer is een duurzaam materiaal dat tientallen jaren meegaat. Het kan uitstekend tegen hoge temperaturen en houdt warmte goed vast. Ander voordeel aan een gietijzeren kachel is dat er qua versiering meer mogelijk is dan bij staal. De naam zegt het al, gietijzer wordt gegoten en dat kan in allerlei vormen met sierlijke decoraties. Kenmerkend aan staal is het strakke en tijdloze uiterlijk. Staal warmt sneller op, maar verliest de warmte ook weer sneller eens het vuur gedoofd is. Daar kunt u dus ook rekening mee houden, bij het kopen van een houtkachel.

Laat u goed informeren over een cv houtkachel

Wilt u graag een cv houtkachel kopen waarmee u uw volledige woning wilt verwarmen? Laat u dan eerst goed informeren over de mogelijkheden! Een cv houtkachel is namelijk niet geschikt voor iedere stoker en woning. Wilt u een houtkachel kopen en bent u op zoek naar professioneel en persoonlijk advies? Breng dan een bezoekje aan Van Manen Haarden & Kachels in Barneveld. Onze adviseurs staan voor u klaar!