In 8 stappen naar een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer aanschaffen? Daar neem je natuurlijk even de tijd voor. Wat komt er allemaal bij kijken en voor welke beslissingen kom je te staan? We helpen je in 8 stappen naar jou luxe thuisspa!

STAP 1. Welke stijl?
Weet je al hoe jouw droombadkamer eruit moet zien? Wordt hij strak modern of juist stoer romantisch? Laat je inspireren door tijdschriften, en ga ook alvast kijken in de winkel. Bedenk welke kleuren en materialen je mooi vindt en passen bij de rest van je huis. Maar eventueel van te voren een kleurenplan of moodboard zodat je straks in de winkel gericht kunt zoeken en niet verdwaalt in het enorme aanbod.

STAP 2. Hoeveel ruimte heb je?
Wil je een bad of een douche of allebei? Een miniwastafel of een wasmeubel voor twee? De keus hangt natuurlijk af van de beschikbare ruimte, je gezinssituatie en budget. Is de badkamer te krap, kijk dan eens of het mogelijk is om een stukje van een andere kamer erbij te trekken. En denk na of het toilet per se in de badkamer moet komen. Er zijn veel ruimtebesparende oplossingen om ook van piepkleine ruimtes een complete badkamer te maken.

STAP 3. De indeling
Waar alle elementen moeten komen is nog een heel gepuzzel. Je kunt samen met de adviseur in onze winkel een indeling maken; onze adviseurs hebben volop ervaring met alle situaties en laten je in 3D zien hoe je badkamer kan worden. Laat je niet te veel belemmeren door de al aanwezige leidingen en afvoer; die kunnen best worden omgelegd.

STAP 4. Het sanitair
In sanitair is wit nog altijd de populairste kleur en veiligste keus, wel zie je steeds vaker antracietgrijs en hout kleuren opduiken. Er is ongelooflijk veel ontwikkeling gaande op het gebied van sanitair. Laat je daarom goed adviseren wat is jou situatie de beste keus is.

STAP 5. De tegels
Er is ongelooflijk veel keus op het gebied van tegels; van groot tot piepklein mozaïek en van felgekleurd tot naturel. Vooral kleurencombinaties zie je veel. bijvoorbeeld donkere vloertegels met een lichte wandtegel. Vooral grote vloertegels zijn populair van 60×60 cm, ze laten de badkamer ruimer lijken. Heel smalle voegen zorgen daarbij voor een strak effect.

STAP 6. De verwarming en verlichting
Nu de badkamer helemaal op de schop gaat, is dit een uitgelezen moment om vloerverwarming aan te leggen. In designradiator is ook enorm veel keus, van opvallend design tot bijna onzichtbaar. Heerlijk om je handdoek aan te hangen! Spiegelverwarming of elektrische vloerverwarming is ook mogelijk.

STAP 7. De installatie
Nu kan de verbouwing beginnen. Laat je alles door ons doen? Wij hebben vakmensen in dienst die van begin tot eind de badkamer kunnen installeren, voor het loodgieterswerk de elektra en het betegelen, het kan allemaal bij ons.

STAP 8. De finishing touch
Kies voor in de badkamer voor warm LED licht. wit licht maakt de ruimte heel kil. Gebruik een dimmer om functionele en sfeerverlichting te creëren. Voor het juiste licht boven de wastafel kun je een spiegel met ingebouwde verlichting nemen.

« Terug naar het overzicht