Parket en vloerverwarming: Een goede combinatie?

Bijna dagelijks wordt ons de vraag gesteld of parket is te combineren met vloerverwarming. Even zo vaak krijgen we te horen dat het sterk wordt afgeraden. Maar door wie en waarom?

Meestal gaat het om onvoldoende kennis. Kort door de bocht wordt gesteld dat “hout isoleert en dus niet met vloerverwarming kan worden gecombineerd”.

Jarenlange ervaring met parket en vloerverwarming

Gelukkig klopt bovenstaande niet. Door het hout een beperkte dikte te geven en het op te bouwen uit meerdere lagen heeft het juist een erg lage warmteweerstand en is de werking nihil.

Van Manen Parket heeft vele jaren ervaring met parket op vloerverwarming en –koeling. We passen het graag en op grote schaal toe en kunnen putten uit een grote collectie zeer geschikt parket in diverse houtsoorten. De topmerken waarmee we werken zijn Bergland Parkett en Bauwerk.

Diverse soorten hout geschikt voor vloerverwarming

Beide merken stammen uit landen (Oostenrijk en Zwitserland) waar vloerverwarming al vele decennia hoofdmoot is. Niet alleen vloeren van eikenhout zijn geschikt. We bieden ook essen, esdoorn, gestoomd beuken, berken, elzen, kersen, peren, iepen en noten. De afwerking kan naar wens met onderhoudsarme (kleur)olie of (extra matte) lak.

Belangrijk te weten: wij leveren parket met een Rc-waarde (warmteweerstand) vanaf 0,05. Daarmee blijven we ruim onder de hedendaagse grenswaarde.

Mogelijkheden te over dus! We nodigen u van harte uit om er samen met ons over te “bomen” in onze showroom in Barneveld.

 

« Terug naar het overzicht