‘Van Manen net zo op details als wij’

Van Manen Keukens ontwerpt keuken in woning Eilanden-Oost

De grote woonkeuken van Erik en Doriene.

Een grote woonkeuken waar je niet alleen kunt koken en eten, maar vooral met het gezin en vrienden kunt samenzijn. Erik en Doriene zagen het helemaal voor zich. “Eigenlijk hebben we het hele huis aan onze keukenwensen aangepast.” Dat kon ook, want Erik en Doriene betrokken een nieuwbouwwoning die ze zelf hebben laten bouwen op Eilanden-Oost. “Een ontzettend leuk proces omdat je inspraak hebt op vrijwel ieder detail van je woning”, vertelt Doriene. “De woonkeuken was voor ons één van de belangrijkste elementen in het huis. We wisten exact wat we wilden: een grote ingebouwde kastenwand met daarvoor een ruim kookeiland waaraan je gezellig kunt ontbijten. Of waar de kinderen kunnen zitten terwijl wij koken. Echt een plek voor het hele gezin. Maandenlang hadden we allerlei foto’s bewaard van keukenopstellingen die ons aanspraken. Zo hebben we dat eigenlijk met het hele huis gedaan.”

‘Prettig gesprek met de adviseur’

De keuze viel meteen op Van Manen Keukens in Barneveld. “Dat komt doordat we al eerder een prettig gesprek hadden gehad met verkoopadviseur Josbert Goudriaan. Voordat we deze kavel kochten, zijn we een tijdje bezig geweest met een ander nieuwbouwhuis.

Josbert hielp ons toen met de eerste keukenschetsen, maar al snel bleek dat onze wensen daar niet gerealiseerd konden worden. Die woning is het dus ook niet geworden. Maar we merkten toen al wel dat Josbert precies snapte wat wij bedoelden en hij kwam met goede ideeën die bij ons pasten. Dus toen we met deze woning van start gingen, zijn we weer met hem om tafel gegaan.”

Keukenopstelling beantwoordde aan de wensen

Josbert ontwierp een keukenopstelling die beantwoordde aan de wensen van Erik en Doriene. Het werd een strakke moderne keuken met een riant kookeiland met sterk, onderhoudsvriendelijk composietwerkblad met afzuiging via een Novy plafondunit met ledspots die netjes uit het zicht zijn weggewerkt in een koof. Het eiland heeft een ontbijtbar en is greeploos uitgevoerd met hoogglans witte fronten. Een prachtige combinatie met de zwarte kastenwand die aan weerszijden accessoirenissen heeft. “Een idee dat we opdeden in de showroom van Van Manen. Wat we prettig vonden was dat Josbert net zo op de details is als wij. Alles klopt aan het ontwerp en het is perfect symetrisch. Ook is alle apparatuur, behalve de twee combi- ovens natuurlijk, netjes uit het zicht weggewerkt. Van Manen Keukens snapt dat en is net zo secuur in de afwerking als wij zijn.”

Slimme oplossingen voor de keuken

Met de Quooker alles-in-één-kraan gaat alles sneller.

Het is prettig als iemand bij het ontwerp van een keuken met je meekijkt of alle keuzes wel praktisch en haalbaar zijn. “Josbert adviseerde bijvoorbeeld om de vaatwasser wat hoger te plaatsen, omdat dat ergonomischer was. We hoeven nu niet meer te bukken bij het in- en uitruimen, wat inderdaad erg prettig werkt.” Een grote wens waren de grote deuren in de kastenwand. “Die wilden we per se uit één stuk. De meeste keukenleveranciers zeggen daar meteen nee tegen. Maar als je iets al zo lang in je hoofd hebt, dan is het lastig om daarvan af te wijken. Josbert dacht meteen in oplossingen en vond een leverancier die het wél kon en regelde het voor ons. Er zijn nu twee stalen banden aan de binnenkant van de deuren bevestigd zodat die niet kunnen kromtrekken. Een hele nette oplossing.”

Keukenontwerp past perfect bij leefstijl

Er waren ook ideeën waar het stel later op terugkwam. “Zo wilde ik in eerste instantie een stoomoven, maar uit kostenoverweging en het feit dat ik die waarschijnlijk maar sporadisch zou gebruiken hebben we die laten vervallen. Bovendien hebben we een Quooker alles-in-één-kraan, dus koken gaat al sneller dan voorheen.”

Inmiddels woont het gezin in de nieuwe woning en het keukenontwerp blijkt perfect bij hun leefstijl te passen. “We zitten nog vaker aan het eiland dan we hadden gedacht. Ontbijt, lunch en vaak ooktijdens het avondeten, maar ook als er visite is beland je telkens weer in de keuken. Het is een fijne ruimte om te zijn. Ja, het is precies wat we wilden.”

« Terug naar het overzicht