Zo houdt u een kleine badkamer netjes

Denkt u dat een bad of dubbele wastafel geen optie is in een kleine badkamer? Think again! Met deze tips hoeft u geen concessies te doen qua comfort, benut u alle aanwezige ruimte en is zelfs het kleinste kamertje netjes en opgeruimd. Kijk maar!

Badkamer met maatje XS

In de meeste Nederlandse badkamers is de ruimte beperkt, maar dat betekent niet dat u niet kunt genieten van een inloopdouche of ligbad. Bij een badkamerontwerp moet er voor de indeling rekening gehouden worden met leidingen, ramen en deuren. Laat die puzzel maar aan onze adviseurs over! Bent u bang dat een dubbele wastafel niet mogelijk is? Ga voor een ondiep meubel van bijvoorbeeld 40 cm en u heeft ’s ochtends geen last van een rij voor de wastafel. Doordat het meubel lekker breed is, heeft u meer dan genoeg opbergruimte in de lades eronder.

Benut alle ruimte in uw badkamer.

Verborgen ruimtes in de badkamer

In het kleinste kamertje in huis wilt u niet al te veel spullen neerzetten, want dan oogt het al snel druk en onrustig. Maar u moet toch uw voorraad toiletrollen en je toiletborstel kwijt. De oplossing? Zet deze toiletaccessoires achter een deurtje in de muur of kies voor een verborgen toiletrolhouder! Een tweede toilet in de badkamer staat bij veel mensen bovenaan het wensenlijstje. Als u een compacte ruimte hebt, is een verkort toilet van circa 48 cm diepte een uitkomst. Hang twee of drie planken boven het toilet, zodat u hier bijvoorbeeld de hand- en gastendoeken kwijt kunt.

Accessoires met meerdere functies

Laat uw flessen shampoo en douchegel niet rondslingeren op de douchevloer, maar zet ze netjes op een aflegplateau dat u aan de muur bevestigd. Het handige van dit exemplaar, is dat er een wissertje in verstopt zit. Het oog wil ook wat en daar is in dit ontwerp zeker een gedacht. Door na elke douchebeurt even de wanden droog te maken, blijft uw douche jarenlang mooi. Andere multifunctionele badkameraccessoire zijn onder meer een spiegel met opbergruimte of een designradiator met geïntegreerde planken en een kapstok. Meer weten? Bezoek onze showroom!

« Terug naar het overzicht