De voordelen van een glazen overkapping

Heerlijk 4 seizoenen lang genieten van een glazen overkapping. In de winter zet u gewoon de terrasverwarming aan en kan u behaaglijk genieten van de sneeuw die naar beneden dwarrelt. In de zomer zet u alle glazen deuren open en geniet u met volle teugen van het buitenleven. Een glazen overkapping is zeker van toegevoegde waarde voor de tuin. U verplaatst binnen naar buiten en kan daardoor veel langer genieten van het buitenleven. Zodra het in het najaar wat kouder wordt of het in de zomeravonden laat op de avond afkoelt, kunt u alsnog langer buiten blijven zitten onder de glazen overkapping. Met een glazen overkapping maakt u het buitenleven mooier, langer en sfeervoller. Het is echt optimaal genieten! In dit artikel zetten wij de voordelen van een glazen overkapping op een rij.

Kies voor gelaagd veiligheidsglas

Op zoek naar een overkapping met glas? Dan bestaan er verschillende soorten glas. Voor een overkapping wordt gebruikgemaakt van gelaagd veiligheidsglas. Dit is driedubbel gelaagd glas, waardoor het goed bestand is tegen geluid, regen, hagel, sneeuw en andere vallende voorwerpen. Gelaagd glas is zo sterk dat er zelfs een persoon over het glazen dak heen kan lopen. Ook kan het met gemak 60 kilo sneeuw per vierkante meter aan. Zonder zorgen kunt u genieten van het buitenleven, ook met slecht weer. Het glas is sterk, is niet krasgevoelig en gaat erg lang mee. Veiligheid staat tenslotte altijd voorop.

Een geweldig uitzicht door het heldere glas

Door een glazen overkapping behoudt u het licht inval en kunt ook uitzicht houden over de tuin. Door het glazen dak wordt het licht niet geblokkeerd in de woning en voorkomt u dat de woning daardoor te donker wordt. Het heldere glas creëert een ruimtelijk effect. 

Houd zelf de temperatuur in de hand

Het voordeel van een glazen overkapping is dat men de temperatuur zelf kan bepalen gedurende het hele jaar. In de koude wintermaanden of zodra het in de avonden afkoelt in de zomermaanden, is het aan te raden om een terrasheater of vuurtafel te plaatsen in de overkapping. Zo blijft de ruimte onder de glazen overkapping behaaglijk warm en kunt u een langere periode buiten zitten. Het voordeel van een overkapping met glazen schuifdeuren en zijwanden is dat u ook geen last meer heeft van de wind.

Het nadeel is dat het in de warme zomermaanden juist behoorlijk warm kan worden onder de glazen overkapping. Maar ook daar zijn uiteraard oplossingen voor! Met een serre-zonwering kunt u een zonnescherm onder of over de overkapping laten doorlopen, zodat de zon geen kans heeft om de glazen overkapping van binnen heel erg op te warmen. Is de zonwering bedoelt om vooral de warmte tegen te houden, dan is het aan te raden om deze aan de buitenzijde van de overkapping te monteren. Ook met Zippscreens aan de voor- en zijkanten heeft de zon geen kans meer en blijft het behaaglijk onder de glazen overkapping. 

Een overkapping met glazen schuifdeuren

Wellicht heeft u er op dit moment nog geen behoefte aan, maar dat kan in de toekomst ook nog veranderen. Een overkapping met een glazen schuifwand. Een glazen overkapping is namelijk in diverse uitvoeringen te verkrijgen. In de meeste gevallen wordt een glazen terrasoverkapping gebruikt als enkel terrasoverkapping, vaak met één of twee zijwanden. Het voordeel daarvan is dat wind en neerslag in ieder geval tegengehouden wordt. Ook is het dus mogelijk om de glazen overkapping uit te breiden met een glazen schuifwand. Dit is vooral een uitkomst bij slecht weer en in de koude wintermaanden. Houd daar bij de aanschaf van een overkapping daarom altijd rekening mee, zodat u de glazen schuifdeuren wellicht nog in de toekomst kan laten plaatsen.

Glazen overkapping op maat

Elke tuin is uniek en elke situatie is weer anders. Een glazen overkapping is daarom ook maatwerk. Op basis van uw tuin en wensen kunnen wij een overkapping op maat laten maken én plaatsen. In onze showroom in Barneveld bent u van harte welkom om u te laten inspireren. Onze vakmensen denken graag met u mee over de technische mogelijkheden en de wensen die u heeft.

De voordelen van een glazen overkapping op een rij

+ Omdat het glas doorgaans transparant is behoud je het zicht naar buiten en blijft het binnen ook voldoende licht. 

+ Glas is onderhoudsvriendelijk materiaal en is bestand tegen regen, hagel en sneeuw. Ook voor krassen hoef je niet bang te zijn. 

+ Een glazen overkapping kan je met vrijwel alle schoonmaakproducten reinigen.

+ Het glas heeft een geluiddempende werking, dus bij neerslag zal dit niet zo luid klinken. + Ook bij minder goed weer of in de winter kan je heerlijk zitten onder de glazen overkapping. dankzij de uitbreidingsmogelijkheden zoals, verwarming, verlichting, Zippscreens en een overkapping met glazen schuifdeuren kan je een heerlijke tuinkamer creëren.

« Terug naar het overzicht