Haarden volgens de Ecodesign richtlijn

De Kalfire W66/48S houtkachel voldoet aan de Ecodesign richtlijn.

In 2022 zijn de Ecodesign richtlijn officieel van kracht gegaan. Maar wat betekent dat precies? Dat leggen wij u graag uit in dit blogbericht!

Strengere eisen in de Ecodesign richtlijn

De Europese Ecodesign richtlijn trad in 2022 in werking en schrijft onder andere voor aan welke milieu-eisen houtkachels, gashaarden en pelletkachels moeten voldoen. Deze Europese regelgeving moet voor een enorme reductie van het energieverbruik gaan zorgen. Van Manen streeft naar kwaliteit, vakmanschap en verantwoordelijkheid. Dit beleid sluit dan ook naadloos aan bij de wijze waarop wij ook voor 2022 als onderneming profileerden.

Op zoek naar een energiezuinig toestel? Let op het energielabel

Stap voor stap wordt toegewerkt naar de strengere regels. Sinds 1 januari 2018 is het Ecolabel verplicht voor alle haarden en kachels. Op deze manier kunnen consumenten de producten eenvoudig met elkaar vergelijken en kunnen consumenten bewust kiezen voor energiezuinige producten. Op dit energielabel, ziet u precies hoe energiezuinig een kachel is. Wanneer het ecolabel groen is, dan wil dat zeggen dat het een energiezuinige kachel is. Het assortiment van Van Manen Haarden en Kachels bestaat enkel uit haarden en kachels die vallen onder energielabel A++, A+, A en B. De nieuwste modellen zijn tegenwoordig ook voorzien van de nieuwste technieken en voldoen daarmee aan de nieuwe regelgeving.

Ecodesign houtkachel voorzien van de nieuwste technieken

Bent u op zoek naar een Ecodesign houtkachel met hoog rendement? Dan is er bijvoorbeeld de nieuwe houtkachel Kalfire W66/48S. Deze Ecodesign houtkachel voldoet volledig aan de Ecodesign eisen. Het is een modern toestel dat voorzien is van de nieuwste technieken. Een keuze voor milieu, maar ook voor een unieke warmte en sfeer!

Persoonlijk advies voor de aanschaf van een Ecodesign kachel

Kortom, bij Van Manen Haarden en Kachels vinden we het belangrijk dat u op een verantwoorde en milieubewuste wijze kunt genieten van warmte en vuur. Bij ons koopt u gegarandeerd een haard of kachel, die voldoet aan de EcoDesign richtlijn. Bent u op zoek naar meer informatie? Onze adviseurs van de haarden-en kachel afdeling van Van Manen staan voor u klaar voor persoonlijk advies. Zij kunnen u precies vertellen waar u op moet letten bij de aanschaf van een EcoDesign kachel.

« Terug naar het overzicht