Kies bewust, ga voor een energiezuinige kachel

De Dru Maestro 80-2 energiezuinige gashaard met Eco Wave.

Onze afdeling Haarden & kachels heeft een groot assortiment haarden en kachels, voorzien van de nieuwste technieken. Moderne toestellen die voldoen aan de strengste milieu-eisen. Bent u op zoek naar een energiezuinige kachel? Bezoek dan onze uitgebreide showroom in Barneveld!

Diverse soorten energiezuinige kachels

Energiezuinige kachels hebben wij in allerlei soorten en maten. Al onze kachels in de showroom en op de website zijn voorzien van een energielabel. Zo ziet u precies hoe de kachel presteert ten opzichte van vergelijkbare kachels in ons assortiment. U moet dus niet het energielabel van een houtkachel met een gaskachel vergelijken. In deze kachels worden namelijk heel verschillende technieken gebruikt om een mooi en warm vuur te creëren. Onze kachels zijn allemaal voorzien van energielabel A en B. Een verkeerde keuze kunt u dus eigenlijk niet maken wanneer u gaat voor een zuinige kachel van Van Manen.

Energiezuinige elektrische kachels bij Van Manen

Faber E-Matrix 800-500 III, driezijdige, energiezuinige elektrische haard.

Neem bijvoorbeeld de energiezuinige elektrische kachels. Elektriciteit is de energiebron van de toekomst en bovendien is een energiezuinige elektrische kachel zeer eenvoudig te plaatsen. Er is geen rookkanaal nodig of gastoevoer. Het enige dat de kachel nodig heeft om te branden is een stopcontact! Kies daarom voor een duurzame kachel op elektriciteit.

Hoog rendement kachel, een bewuste keuze

Toch liever een houtkachel of gashaard? Dan kunt u bij ons terecht voor de hoog rendement kachel houtkachel of gashaard! Het rendement geeft de energieprestatie van een kachel weer. Om vuur en warmte te creëren verbruikt de kachel brandstof zoals hout of gas. Deze potentiële energie wordt omgezet in vuur dat zorgt voor warmte en sfeer. Het rendement geeft weer hoeveel energie wordt teruggegeven in verhouding tot de verbruikte energie. Het rendement van haarden en kachels wordt telkens verbeterd. Hoe hoger het rendement, hoe minder belastend een kachel is voor het milieu.

Verantwoord genieten met een duurzame kachel

Wij verkopen duurzame kachels met een rendement dat oploopt tot maar liefst 90%! Zo kunt u er zeker van zijn dat u op een milieubewuste manier geniet van warmte en sfeer bij uw energiezuinige kachel. Op zoek naar een duurzame kachel? Onze adviseur in de showroom staat voor u klaar.

« Terug naar het overzicht