Heeft de gashaard toekomst?

Gashaard in een gasloze woning? Kán wel!

Nederland is bezig met een energietransitie. Verschillende brandstoffen die decennialang werden gebruikt om warmte te brengen in onze huizen, worden onder de loep genomen. In Parijs zijn in 2015 verschillende klimaatdoelen opgesteld om verdere opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan zoveel mogelijk tegen te gaan. De Nederlandse regering wil dit onder meer bereiken door van fossiele brandstoffen over te stappen naar duurzame energiebronnen, zoals zon en wind.

De eerste gasloze wijken zijn aangelegd. En hoewel dit allemaal niet zonder slag en stoot is gegaan, is het nog steeds de bedoeling om in 2050 van het gas af te zijn. Hoe het kabinet dit wil bereiken binnen 30 jaar is niet duidelijk. Wordt er eerst geïnvesteerd in oudere woningen waarbij het meeste rendement wordt verkregen? Of worden nieuwere woningen als eerste aangepakt? We zien steeds vaker dat nieuwbouwwoningen gasloos worden opgeleverd. Maar wat betekent dit voor de toekomst van de gashaard? Gelukkig is een gashaard laten plaatsen nog steeds mogelijk. Hoe? Dat leggen we u graag uit! 

Gashaard in nieuwbouw woningen is wél mogelijk: propaan is het perfecte alternatief!

Ontdek de voordelen van een gashaard.

Wilt u warmte en sfeer in uw nieuwbouw woning? Laten we beginnen met vertellen dat het mogelijk is om te kiezen voor een gashaard in een nieuwbouwwoning. Zelfs wanneer uw woning gasloos wordt. De meeste moderne haarden zijn namelijk geschikt voor zowel aardgas als (bio)propaangas (flessengas). Door gebruik te maken van propaan kunt u uw gashaard toch laten branden in situaties waarin geen aardgasaansluiting beschikbaar is. U gebruikt dan een tank met propaangas. Dit resulteert in een volledige onafhankelijkheid van het aardgasnetwerk. 

De toekomst van gashaarden is niet helemaal duidelijk

Dus hoewel de gashaard toekomst niet helemaal duidelijk is, investeren fabrikanten nog steeds volop in grote aantallen gashaarden. Wist u trouwens dat aardgas de schoonste fossiele brandstof is? En wist u ook dat Duitsland volop investeert in het aanleggen van een nieuw gasnet om het gebruik van aardgas voor woningverwarming juist te introduceren? Het omgekeerde van Nederland! 

Het grote voordeel van een moderne gashaard is namelijk dat u met 1 druk op de knop kunt genieten van een heerlijk warm en sfeervol vlambeeld. Door moderne technieken wordt een schitterend vuurspel gecreëerd dat eenvoudig te bedienen is met de afstandsbediening of zelfs via een app op uw smartphone of tablet. In onze uitgebreide en veelzijdige showroom vindt u tientallen gashaarden en gaskachels voorzien van de modernste technieken. Ervaar zelf het gemak, voel de heerlijke warmte en geniet van het schitterende vlammenspel. Wilt u toch liever een echte houtkachel in uw bestaande woning of nieuwbouwwoning? Dit is ook mogelijk. U bent van harte welkom in onze showroom! 

« Terug naar het overzicht