Strengere eisen voor de houtkachel wetgeving

De Kalfire W654-38C inbouw houthaard.

Bij een onjuiste installatie of verkeerd gebruik, kan een houtkachel voor overlast zorgen. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven komt daarom met strengere eisen voor de houtkachel wetgeving.

Die houtkachel wetgeving zal op drie terreinen aangepast worden, namelijk:

  • Strengere eisen voor houtkachels
  • Betere voorlichting over de gezondheidsaspecten van houtrook
  • Aanpak van overlast

Houtkachel wetgeving voor meer duidelijkheid

De nieuwe wetgeving houtkachels zorgt voor veel duidelijkheid. Om aan deze strengere houtkachel wetgeving te voldoen, wordt ook de EcoDesign richtlijn eerder ingevoerd, namelijk in 2020. Voor andere Europese landen geldt per 2022 de invoer van de EcoDesign richtlijn. Voor meer informatie over deze nieuwe regelgeving, verwijzen we u naar het artikel over de EcoDesign richtlijn.

Ook hebben wij schitterende vrijstaande kachels van Harrie Leenders.

Betere voorlichting en aanpak van overlast

De overlast van houtrook is in de eerste plaats een lokale problematiek. Gemeenten moeten daar zelf mee aan de slag met bijvoorbeeld een eigen houtkachel wetgeving om de overlast te beperken. Ook moet voorlichting gegeven worden, zodat stokers weten hoe ze overlast kunnen voorkomen.

Wilt u genieten van een warm en sfeervol houtvuur, zonder overlast? Laat u dan goed informeren door een partij met kennis van zaken. Alle haarden en kachels van Van Manen voldoen aan de wetgeving kachels. Wij verkopen alleen kachels die voorzien zijn van de nieuwste technieken. Stuk voor stuk kwaliteit kachels waarmee u bewust kunt genieten van een schitterend vuur. 

Hoog rendement kachel beter voor het milieu

Ga bijvoorbeeld voor een hoog rendement kachel. Hoe hoger het rendement, hoe minder belastend de kachel is voor het milieu. Ook zijn wij een DE-gecertificeerd bedrijf. Dat betekent dat wij op de hoogte zijn van de laatste regelgeving. Zo bent u verzekerd van een juiste installatie van de kachel en een rookkanaal dat voldoet aan de wetgeving rookkanaal houtkachels.

Dan is het alleen nog nodig dat u de juiste kennis heeft om op een goede manier een houtvuur te stoken. Dat leert u tijdens onze stookavond! Deze kunt u gratis bezoeken bij de aankoop van een houtkachel bij Van Manen. Na het bezoeken van deze stookavond staat niets u meer in de weg om te genieten van het vuur van uw houtkachel. Op een bewuste manier die past binnen de houtkachel wetgeving.

« Terug naar het overzicht