Landelijke keuken voor gezellig samen zijn

Een hoop gezelligheid aan de keukentafel

Gezellig samen ontbijten aan de grote massief houten keukentafel. Het moderne koffiezetapparaat laat heerlijke cappuccino in de kopjes stromen, terwijl de grote oven de broodjes bruin bakt. Geuren verspreiden zich door de ruimte en het ruikt en voelt als thuis. Bent u op zoek naar een stukje gezelligheid in de keuken? Ontdek dan de voordelen van de landelijke keuken, het ankerpunt van uw woning! 

Landelijk moderne keuken met een vleugje nostalgie

Een landelijke keuken is vaak ruim opgezet met robuuste materialen en warme kleuren en heeft een sfeervolle, warme, gezellige uitstraling. Een keuken met moderne apparatuur, bijvoorbeeld met een groot, vrijstaand gasfornuis én een vleugje nostalgie. Waar die nostalgie in terug te vinden is? Met name in de materialen en kleuren! De basis van een landelijke keuken is vrijwel altijd van hout. Mooi, bewerkt massief hout dat in vrijwel alle kleuren geleverd kan worden. Al jaren zijn de lichte kleuren het meest populair, zoals gebroken wit, magnolia of zand. Maar u kunt ook kiezen voor een bruine, grijze of zwarte landelijk moderne keuken. Houdt u van kleur? Dan kunt u kiezen uit kleuren als blauw, bordeaux rood of groen. De perfecte kleuren voor een keuken in landelijke stijl.

Klassieke elementen voor uw landelijke keuken

Kaderdeurtjes passen bij uitstek bij keukens met een landelijke stijl. Maar ook glazen deuren of grote planken komen vaak terug in de landelijke keuken. Dé ideale plek om het servies van uw grootmoeder te presenteren! Het servies dat u eigenlijk te mooi vindt om te gebruiken, maar tegelijkertijd te waardevol om op zolder te laten verstoffen. Maak de keukenkastjes af met klassieke handgrepen. Kies bijvoorbeeld voor het nu zo populaire goud of brons voor de handgrepen en kies dan ook meteen een sierlijke, ronde kraan in goud of brons kleur. 

Kies de landelijke keuken die bij u past

Andere kenmerken voor de landelijke keuken zijn sierlijke decoratie, sierpoten en een grote schouw voor de afzuigkap. En wat dacht u van retro tegeltjes of boerentegeltjes tegen de muur? Daarmee maakt u de landelijke keuken echt af. Wilt u een rustige uitstraling? Kies dan voor een strakke belijning en minder decoratieve elementen. Op die manier komt de landelijke keuken ook uitstekend tot zijn recht in een modern en strak interieur

Gemak en gezelligheid in prachtige harmonie

De landelijke keuken maakt gebruik van natuurlijke materialen. Gemak en gezelligheid komen samen in prachtige harmonie. Een uitnodigende, stijlvolle keuken waar u uren kunt doorbrengen, zowel achter het fornuis als aan de grote keukentafel. Of kiest u misschien voor een landelijke keuken met kookeiland? Dan kunt u het eten in de gaten houden, terwijl u met familie of vrienden alvast geniet van een hapje en een drankje. De landelijke keuken leent zich namelijk uitstekend voor het bourgondische koken! Houdt u ervan om flink uit te pakken? Maakt u heerlijke Hollandse stoofpot, maar vindt u het ook leuk om gerechten uit de Italiaanse keuken te presenteren? Iedere keukenprinses of keukenprins kan zich helemaal uitleven. 

Landelijke keuken kopen bij Van Manen

Op zoek naar een nieuwe keuken op maat? Maar waar u moet beginnen? Bij Van Manen Keukens natuurlijk! Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Doe inspiratie op in onze landelijke keukens showroom en laat u adviseren door onze kundige adviseurs. De koffie staat klaar.