5 overkapping ideeën voor een sfeervolle tuin

Met een mooie terrasoverkapping creëert u een sfeervolle tuin. Niet alleen in de zomermaanden, maar ook in de koude wintermaanden is een overkapping een prachtige aanvulling op uw woning. Een overkapping is verkrijgbaar in vele verschillende modellen en uitvoeringen. Voor welk type u gaat hangt natuurlijk af van de stijl van uw woning en uw tuin, de wensen die u heeft en hoe u uw terras wilt gaan gebruiken. Zo hebben wij vele overkappingen al uitgebreid tot een tuinkamer die ook in het winterseizoen maximaal gebruikt kan worden. Wilt u inspiratie opdoen over de inrichting van uw overkapping?  In deze blog helpen wij u op weg met vijf overkapping ideeën en geven we u inspiratie over de inrichting van uw overkapping. 

Er zijn vele opties te bedenken die ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk van een dergelijke tuinkamer kunt genieten. Denk hierbij aan verschillende soorten terrasverwarming en sfeervolle verlichting. Doordat een tuinkamer aan de zijden kan worden afgesloten door glazen wanden of screens wordt de warmte in de ruimte goed behouden. Om een gezellige sfeer te creëren, passen we ook regelmatig onderstaande vuurtafels toe. Dit zorgt voor warmte en gezelligheid. Zo kun je hier het hele jaar door, vier seizoenen lang, optimaal genieten!

Om de juiste keuze te maken voor dé Tuinkamer van uw dromen en er maximaal van te kunnen genieten hebben we een aantal overkapping ideeën op een rijtje gezet. Haal het maximale uit deze ideeën voor de overkapping in uw tuin!

1. Overkapping inspiratie: een passende uitstraling

Een tuinkamer moet passen bij het karakter van uw woning. In onze toonzaal staan veel modellen tuinkamers opgesteld om u wat inspiratie te bieden voor wat tuinideeën qua overkapping. 

Aan de hand van een bezoek op locatie bepalen we samen met u wat het karakter van uw woning is. Daardoor wordt al een voorselectie gemaakt voor een tuinkamer met een schuinte, een sierlijke/romantische of juist strakke/kubistische uitstraling. Ook geven we u graag kleuradvies. De kleur van de tuinkamer is namelijk erg bepalend voor de uitstraling. Bij twijfel over de kleur visualiseren we dit in een (bijna niet van echt te onderscheiden) tekening. 

Bij eventuele verkoop van uw woning is het erg belangrijk dat de keuze voor de uitstraling en de kleur goed zijn gemaakt. Dit zorgt namelijk voor een meerwaarde van de woning. Wij zoeken samen met u naar de perfecte combinatie tussen uw huis en de tuinkamer! 

2. Binnen én buiten tegelijk

Aan degenen die echt het maximale uit hun overkapping willen halen en op zoek zijn naar tuin ideeën voor een overkapping, is ook gedacht: een glazen dak dat óók nog eens open kan schuiven! Dat betekent dat je nooit meer hoeft te sjouwen met tuinmeubilair of tuinkussens. Ideaal! Het wordt dan een plek waar je volop kan genieten van de zon en de buitenlucht, maar waar u ook warm kunt genieten van de wat koudere dagen. De regulering van het dak kan handmatig of elektrisch. Wilt u tijdens de hete zomerdagen snel de warmte kwijtraken? Schuif dan snel het dak open. Pfoe.. wat een opluchting!

3. Een vollédig afsluitbare tuinkamer

Met de keuze voor een tuinkamer heeft u de keuze gemaakt voor een compleet afsluitbare ruimte. In de meeste gevallen is de zijkant van de overkapping een vaste glazen wand. Aan de voorkant is er van alles mogelijk: een schuifwand, een draai-schuifwand of zelfs een vouwwand. Een zogenoemd harmonica-systeem. Een dergelijk systeem met glazen panelen zorgt voor het behoud van de meeste ruimte in de opening van de voorwand. Samen met u bespreken we graag wat er bij u mogelijk is.

4. Kies de juiste verlichting voor bij de overkapping

Om in het vroege voorjaar en het late najaar optimaal van je tuinkamer te genieten, is verlichting een absolute aanrader! Afhankelijk van het type tuinkamer dat u heeft gekozen, kan een keuze worden gemaakt voor Ledspots of Ledline. De verlichting is altijd dimbaar. Daarmee creëert u een sfeervol terras zodat u gezellig, onder het genot van een glas wijn, tot in de late uurtjes door kan gaan…

5. Verwarm de tuinkamer in de wintermaanden

Kerst vieren in de tuinkamer of een gezellige lange avond in de wintermaanden? Dat kan natuurlijk als de tuinkamer is verwarmd. De keuze is reuze; infrarood-heaters of donkere radiator-heaters? Of kies je liever voor een echte houtkachel of een eenvoudig te bedienen vuurtafel? In onze toonzaal kunnen we al deze mogelijkheden aan u laten zien.

Kom eens langs; we denken graag met u mee en geven u ideeën en inspiratie over de inrichting van de overkapping!

« Terug naar het overzicht