Verantwoord genieten met een hoog rendement houtkachel

De Kalfire W53/50R is een schitterende hoog rendement houtkachel.

Met een hoog rendement houtkachel (ook wel HR houtkachel genoemd) geniet u op een milieubewuste manier van een schitterend houtvuur. In ons assortiment vindt u verschillende soorten energiezuinige kachels, waaronder een uitgebreide collectie hoog rendement houtkachels. 

Moderne houtkachel met hoog rendement

Bij de aanschaf van een haard of kachel speelt het rendement een grote rol. Om vuur en warmte te creëren heeft een kachel brandstof nodig, zoals hout of gas. Het rendement geeft weer hoeveel energie wordt teruggegeven in verhouding tot de verbruikte energie. Een oude, traditionele houtkachel heeft een rendement van zo’n 50%. Bij een open gestookte houthaard is dit zo’n 10%. Dat is dan ook de reden dat u bij ons geen open gestookte houthaarden in het assortiment vindt.  

Wel kunt u bij ons terecht voor een moderne houtkachel die ‘EcoDesign Ready’ is. Dat betekent dat de HR houtkachel voldoet aan strenge Europese eisen. Wij nemen namelijk alleen de beste houtkachels in ons assortiment. Schitterende haarden en kachels die allemaal op een verantwoorde manier gebruikt kunnen worden. Fabrikanten blijven innoveren en dat maakt dat de moderne houtkachel vaak een rendement heeft van 70% of hoger! Met een hoog rendement houtkachel kan een rendement behaald worden van wel 90%! Dat betekent dat er minder brandstof nodig is om tot een heerlijke warmte te komen en een schitterend vlambeeld. 

Met de Dik Geurts kunt u een verantwoord vuur stoken.

Voor ieder interieur een hoog rendement houtkachel

HR houtkachels vindt u voor iedere interieurstijl. Heeft u een moderne inrichting? Kies dan voor een schitterende, design houtkachel! Neem bijvoorbeeld de Dik Geurts Odin plateau. Deze prachtige moderne houtkachel valt op door zijn unieke uiterlijk. Het plateau is perfect om houtblokken in op te bergen. De ronde stookkamer maakt de Dik Geurts Odin plateau tot een ware design houtkachel. De kachel is opgesteld in onze uitgebreide showroom, dus kom langs als u meer wilt weten over deze unieke moderne houtkachel van Dik Geurts!   

Stook verantwoord met een CV houtkachel

Nog duurzamer stoken dan met een ‘standaard’ hoog rendement houtkachel? Kies dan voor een CV houtkachel! De CV houtkachel wordt geplaatst als onderdeel van de centrale verwarming. Zo gebruikt u de HR houtkachel om meerdere ruimtes te verwarmen. Dat klinkt heel mooi, maar het is wel belangrijk dat uw woning geschikt is voor een CV hoog rendement houtkachel. Het is namelijk niet zomaar even een houtkachel aansluiten op een CV. Het moet passen bij uw stookgedrag en de omstandigheden. Wij vertellen u in onze showroom graag meer over de hoog rendement houtkachel en waar u op moet letten bij de aanschaf van een CV houtkachel. Wilt u liever een energiezuinige elektrische kachel? Die kunt u ook in ons assortiment vinden. Bezoek onze 1500m2 showroom en ontdek welke kachel het beste bij u past. 

« Terug naar het overzicht