Donkere keuken, dé keukentrend van nu!

Durf te kiezen voor een donkere kleur

Een donkere keuken geeft een luxe een chique uitstraling en past perfect in een landelijk of modern interieur. Zwart klinkt misschien heftig, kil, en sober, maar door te kiezen voor een zwarte keuken met hout krijgt de keuken juist een unieke uitstraling. Kiezen voor een donkere keuken is gedurfd. Veel mensen gaan liever voor ‘veilige’ lichte kleuren. Maar natuurlijk helpen we u om een totaalplaatje te creëren dat klopt. Dat kan bijvoorbeeld door de donkere keuken te combineren met lichte muren en een licht aanrechtblad. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte keuken met een marmer blad. Een marmeren keukenblad is dé trend van nu. Het is een natuurproduct en het geeft elke keuken een unieke en chique uitstraling. Een licht marmeren blad licht de ruimte ook op. Combineer dit met industriële stalen wandkasten met hout en u creëert een eigentijdse keuken. Liever meer hout? Combineer dan uw mat zwarte keuken met houten blad en geniet van de natuurlijke materialen die de donkere keuken te bieden heeft. Ook wanneer u kiest voor hout, kunt u kiezen uit verschillende kleurschakeringen.

Donkere keuken hoeft niet zwart te zijn

Is uw keuken niet zo groot? Dan is het soms beter om niet voor zwart te kiezen, maar voor een andere donkere tint. Denk bijvoorbeeld aan donkergroen of donkerblauw. Het is een gewaagde keuze, maar onze adviseurs kunnen u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en geven u persoonlijk advies die past bij uw stijl en ruimte. Een donkere keuken komt namelijk het beste tot zijn recht in een grote ruimte en ruimtes waar voldoende licht komt. Wanneer uw keuken kleiner is, kunt u ook de bovenkastjes weglaten. Dit geeft meteen een ruimtelijk effect. 

Heeft u een kleine keuken, dan is het ook een optie om te kiezen voor een lichte keuken. Een lichte keuken kunt u namelijk ook perfect combineren met zwarte elementen en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte spoelbak of een zwarte kraan. Deze donkere of zwarte elementen geven de keuken juist een unieke uitstraling en het is toch net wat anders dan de standaard keukens.

Stijlvolle zwarte keuken met kookeiland

Ziet u het al voor zich? De zon die straalt door het grote keukenraam en uw zwarte keuken met kookeiland staat letterlijk in het zonnetje? Een kookeiland is een ware eyecatcher! Een plek waar u gezellig samen met vrienden en familie kunt borrelen, maar ook waar u zich eenvoudig terugtrekt met een goed boek of uw favoriete tijdschrift. Houdt u van de landelijke stijl die rust, sfeer en eenheid uitstraalt? Kies dan voor een zwarte keuken met hout. Hout past perfect in de landelijke stijl en is op veel manieren toepasbaar in uw donkere keuken.